Letní vlna slev končí už v pondělí! Zadejte v košíku kód LETO12 a udělejte si radost díky 12% slevě na celý nákup.

Pečujte o pleť v létě správně: tipy, jak na to

Spousta slunce, slaná voda a osvěžující drink v ruce – pro vás možná ráj, pro vaši pleť ale bez správné péče tahle kombinace může znamenat velký problém. V létě totiž dostává pořádně zabrat. Přečtěte si, jak své pleti ulevit, na co nezapomenout a čeho se naopak vyvarovat.

Chraňte pleť před sluncem  

Touhu po opálení dohněda nechte stranou – nadmíra slunečních paprsků prokazatelně pleti škodí. Dostatečnou ochranou zabráníte vzniku pigmentových skvrn, předčasnému stárnutí pleti i riziku vzniku rakoviny kůže. Jak tedy správně chránit pleť před sluncem?

  • Na pleť vždy volte opalovací krém přímo určený na obličej, ideálně s přírodním složením a s ochranou proti UV-A i UV-B záření.
  • Aplikujte množství zhruba „na tři prsty“ a nezapomeňte si natřít také uši, krk a dekolt.
  • Opalovací krém naneste nejméně 30 minut před sluněním a nechte ho dostatečně vsáknout.
  • Aplikaci opakujte přibližně každé 2 hodiny a vždy po koupání.

Pro podporu SPF ochrany přidejte do své péče Sérum s vitamínem C. Nejen že je vitamín C sám o sobě antioxidant, který podporuje tvorbu kolagenu v kůži a pomáhá blednutí pigmentových skvrn. V kombinaci s vitamínem E také zvyšuje UV ochranu opalovacího krému. Vitamín E najdete v našem Denním ochranném krému.

Oba produkty můžete zakoupit ve výhodném balíčku:

 

Akční balíček - Denní péče o pleť (1 630 Kč)

 

V ranní rutině nejprve aplikujte na vyčištěnou pleť Sérum s vitamínem C, poté použijte Denní ochranný obličejový krém, a po jeho vstřebání aplikujte svůj opalovací krém. Zajistíte tak své pleti ochranu před všemi škodlivými vlivy z okolí, včetně slunečního záření.

Večer pak nezapomeňte na dvoufázové čištění pleti odličovacím mlékem a poté obličejovou mycí pěnou. Jen tak z pleti odstraníte veškerý pot, nečistoty, make-up i SPF ochranu

Kosmetické rutiny mají smysl i o prázdninách

Spousta slunečního záření, pocení, chlorovaná nebo slaná voda, těžké make-upy a pudry – to je jen pár věcí, které v létě vaši pleť zatěžují. Přidejte nevyspání po dlouhé noci, kdy jste vypili spoustu alkoholu, dali si pár cigaret a zapomněli se před spaním odlíčit (nebo se vám prostě už nechtělo) a unavená, podrážděná, vysušená pleť je na světě.

I v létě a na cestách proto dbejte na dodržování své skincare rutiny. Klidně ji oproti té zimní trochu upravte – vynechte olejové sérum a zařaďte ta lehčí – třeba Hyaluronové sérum Intense. Určitě ale nezapomínejte na aplikaci hydratačního krému. Právě správnou hydratací zabráníte nadbytečnému maštění pleti a posílíte přirozenou kožní bariéru.

Naprosté „skincare minimum“ představuje balíček základní péče o pleť, ve kterém najdete produkty, které byste neměli nikdy vynechat:

 

Akční balíček - Základ péče o pleť (1 937 Kč)

Osvěžení a zklidnění ve spreji

Všestranným pomocníkem na letní období je Obličejová tonizační mlha. Oproti běžným květinovým vodám je její složení komplexnější. Základ tvoří jablečná celulární voda, bohatá na vitamíny, minerály a přírodní AHA kyseliny. Doplňuje ji bazalka posvátná (také známá jako tulsi), která má antioxidační účinky a zmírňuje podráždění. Extrakt z ginkgo biloby osvěžuje a povzbuzuje, damašská růže pleť hydratuje a změkčuje, a navíc dodává mlze jemnou vůni.

Díky kombinaci těchto látek mlha proniká do hlubších vrstev pleti a hydratuje ji, srovnává pH pleti a zklidní ji po čištění. Pomáhá vstřebání dalších produktů a využijete ji i na fixaci make-upu.

Kromě použití v rámci skincare rutiny ji ale můžete v létě mít stále po ruce – osvěžení ocení vaše pleť i vlasy během celého dne. A speciální tip? Dejte ji před použitím na chvíli do lednice. Ať už to bude na cestách nebo v kanceláři, kousek letní pohody budete mít vždycky u sebe.

 

Obličejová tonizační mlha (299 Kč)

 

Podívejte se na video, ve kterém o skincare v létě mluvíme:

 

Máte své vlastní vychytávky, jak pečovat o pleť v létě? Podělte se o ně na našem Facebook profilu.

 

Přejít na e-shop

 

Mohlo by vás zajímat

Zdravé opalování spálená pokožka od sluníčka

Zpět do obchodu