Dehydratovaná pokožka – jak se jí vyhnout?

Dehydratovana-pokozkabezCTA

Nadmíra sluníčka, časté koupání v chlorované vodě, nedostatečný pitný režim nebo také suchý vzduch v místnostech chlazených klimatizací – to i mnohem víc způsobuje dehydratovanou pokožku. Jak se o ni postarat a především – jak jí ideálně předcházet? 

Suchá neznamená dehydratovaná pokožka 

I když jsou příznaky dehydrované a suché pokožky velmi podobné, v základu se liší. Suchá pokožka je totiž typ, zatímco dehydratovaná je pouze přechodný stav, který můžete správnou péčí odstranit. Liší se i v tom, že zatímco suché schází voda a lipidy, dehydratované pokožce schází pouze voda. 

Jak tedy poznáte, kterou z těchto dvou variant máte? 

Suchá pokožka – má menší póry, hůře vstřebává produkty, kůže může být lehce podrážděná a často svědí, působí mdle, tvoří se šupinky. 

Dehydratovaná pokožka – póry mohou být větší, produkty se do pokožky lehce vsáknou, citlivost je zvýšená, kůže působí staženě, ale přitom může být mastná, je napnutá. Dlouhodobě dehydratovaná pokožka navíc vykazuje známky předčasného stárnutí (drobné vrásky okolo očí a úst). 

Co dehydrataci pokožky způsobuje? 

Mezi hlavní faktory patří: 

  • Okolní prostředí – vítr, klimatizace, UV záření, znečištěné ovzduší, přetopené místnosti. 
  • Špatná životospráva – nedostatečný pitný režim, přemíra slaných jídel, kouření, alkohol a kofein. 
  • Nevhodné produkty – produkty s obsahem detergentů a syntetických konzervantů, agresivní čisticí kosmetika. 
  • Koupele – tvrdá voda, dlouhé a horké koupele, časté sprchování. 
  • Určité typy léků – léčba akné, hormonální léčba a léčba na snížení cholesterolu. 

Je důležité především poupravit životní styl a dodržovat rutiny 

Jak už jsme si řekli, dehydratace je pouze přechodný stav, který lze správnou péčí odstranit a můžete mu především předcházet. Stačí, když budete vybírat šetrnou kosmetiku bez agresivních látek, dodržovat správnou skincare rutinu a hydratovat pokožku celého těla, celoročně používat SPF ochranu a budete dodržovat dostatečný pitný režim.  

Pomůže i to, když zařadíte do jídelníčku více hydratačních potravin (okurky, celer, rajčata, meloun, chia semínka) a vyměníte dlouhé horké koupele za kratší vlažné sprchy. 

Pozorně čtěte složení produktů, které používáte 

Vyhýbejte se především kosmetice, která obsahuje sulfáty – ty pokožku vysuší a podráždí. Dále minerálním olejům získávaným z ropy. Odhalit je můžete podle názvů: Paraffinum Liquidum, Liquid Paraffin, White Petrolatum, Liquid Petrolatum, Huile Minerale, Paraffine, Mineral Oil, Nujol, Adepsine Oil, Petroleum, White Mineral Oil. Úplnou jistotu, že jste si vybrali správně, budete mít, pokud raději sáhnete po přírodní kosmetice. 

Dopřejte své pokožce každodenní péči pomocí tělového mléka 

Pokožku je nutné každý den hydratovat pomocí kvalitního tělového mléka s aktivními látkami. Ty vás zbaví tolik nepříjemných pocitů suché pokožky, tvoření šupinek nebo drsného povrchu kůže. My v LOBEY jsme tělové mléko vytvořili hned se 4 klíčovými aktivními látkami, mezi kterými najdete například intenzivně hydratující Myramaze a aloe vera a Hemisqualane – nekomedogenní látku, která neucpává póry, zvláčňuje pokožku a zabraňuje ztrátě hydratace. 

Tělové mléko 200 ml (399 Kč)

 

Ve videu s vámi sdílíme tipy pro hydratovanou pokožku celého těla

 

Přejít na e-shop

 

 Mohlo by vás zajímat

1000x628_wellness-chodidla 1000x628_peeling

Zpět do obchodu