Nejčastější letní intimní problémy žen – vaginální mykóza a záněty močových cest

banner_clanek_letniintimniproblemy

Mezi nejčastější intimní problémy, které ženy nejenom v létě řeší, patří vaginální mykózy a záněty močových cest. V létě těmto problémům nahrává především nošení mokrých plavek, koupání v přírodě či bazénu, nedostatečný pitný režim nebo také sezení na chladné zemi u táboráků. Co všechno tyto problémy způsobuje a jak jim předcházet?

Jaké jsou konkrétní příčiny těchto dvou problémů?

Vaginální mykóza je zánětlivé onemocnění způsobené přemnožením kvasinek v pochvě. Nejčastěji se jedná o kvasinku Candida albicans, které se velmi daří ve vlhkém a teplém prostředí.

Záněty močových cest jsou nejčastěji způsobené infekcí bakterií Escherichia coli. Jedná se o velmi častý problém, který v životě zažije každá druhá žena. Nejvíce se vyskytuje u žen mezi 20. a 40. rokem života.

Jaké faktory těmto onemocněním nahrávají, jak se projevují a jak jim nejlépe předcházet? Prohlédněte si naši přehlednou tabulku:

LOBEY - intimní problémy - vaginální mykózy a záněty močových cest

 

 Správná intimní hygiena – naprostý základ, jak předcházet problémům

Naprostým základem, jak předcházet intimním problémům, je správná intimní hygiena. Ideální je se každý den osprchovat vlažnou až teplou vodou. Během sprchování je důležité dodržovat především tyto zásady:

  • při omývání intimních partií postupujte vždy směrem od pochvy k řitnímu otvoru a nikdy ne opačně,
  • intimní partie omývejte pouze rukou,
  • nesměřujte proud tekoucí vody přímo do vagíny,
  • intimní partie umývejte teplou vodou alespoň jednou denně – v době menstruace 2x denně,
  • doporučené je umýt se i po každé stolici,
  • na intimní hygienu používejte mycí prostředky k tomu určené.

Zcela zásadní je používání přípravků speciálně určených pro intimní hygienu. Ženské intimní partie jsou unikátním ekosystémem, kde je důležité udržet kyselé pH 3,5. Používání těchto produktů je nejenom prevencí před vznikem těchto problémů, ale především můžou pomoci urychlit léčbu, pokud už u vás onemocnění propukne. Doporučujeme proto zvolit nejlépe intimní pěny a gely s dubovou kůrou, která má dezinfekční, hojivé a uklidňující účinky a působí protizánětlivě. Doporučit vám můžeme naši Jemnou intimní mycí pěnu LOBEY.

Jemná intimní pěna BIO (349 Kč)

 

Další informace k intimní hygieně naleznete i v našich článcích „Odhalte 9 nejčastějších chyb v  intimní hygieně – dopouštíte se jich taky?“ a „6 jednoduchých kroků, na které byste neměl v koupelně zapomenout!

Nebojte se vyhledat pomoc lékařů

Ať se u vás objeví jakékoliv problémy, není radno je podceňovat. Nestyďte se proto vyhledat pomoc lékařů. Pouze lékař dokáže správně posoudit vážnost a typ nemoci a zvolit tak vhodnou léčbu. Zanedbáním léčby může i malý problém přerůst do vážného onemocnění, které si vyžádá hospitalizaci.

 

Řada problémů v intimní oblasti je způsobena zbytečně právě nevhodnými hygienickými návyky. Vyvarujte se nejčastějším chybám, pořiďte si kvalitní přípravek pro intimní hygienu a užijte si nejenom léto bez starostí.

Přejít na e-shop

 

Mohlo by vás zajímat

2_1 1_1

Zpět do obchodu