Domácí wellness rituály pro vaše chodidla

blog_bezCTA_wellness-chodidla copy

Člověk v průměru ujde za celý život okolo 160 tisíc kilometrů. Naše chodidla si proto zaslouží speciální péči – stejně jako například naše pleť. Vyhraďte si týdně půl hodinky, během které se o ně postaráte a dopřejete jim domácí wellness. V následujícím článku vám prozradíme, jak na to. 

Wellness rituál o 4 krocích, který zvládnete za půl hodiny 

  1. Domácí pedikúru odstartujte teplou lázní, která pomůže změkčit ztvrdlou kůži a připraví vaše chodidla na další péči. Lázeň můžete vylepšit kapkou éterického oleje. Nohy nechte 15 až 20 minut ve vodě odpočinout. 
  2. Po čtvrť hodince relaxace nohy osušte a vrhněte se na masážní peeling za pomocí lufy. Krouživými pohyby přejíždějte po pokožce chodidel a odstraňte odumřelé kožní buňky. Poté nohy znovu opláchněte, aby na pokožce odumřelé buňky nezůstaly. 
  3. Po peelingu nezapomeňte na úpravu nehtů. Na pomoc si vezměte ostré nůžtičky nebo kleštičky. Nehty na nohou ostříhejte do rovinky a případné nedokonalosti dopilujte pilníkem. Změklou kůžičku zatlačte zpět. 
  4. Jako poslední krok následuje důkladná hydratace. Natřete chodidla regeneračním krémem na nohy nebo tělovým olejíčkem, které do kůže důkladně vmasírujte. Nezapomeňte ani na oblast okolo nehtu a nehtového lůžka. Pokud si ale chcete nalakovat nehty, udělejte tak ještě před použitím olejíčku. Pokud totiž nehty nalakujete až poté, lak vám nebude držet. 

Relaxační cviky pro vaše chodidla 

Chodidla pravidelně procvičujte – nejlépe každý den alespoň 10 minut. Posaďte se na židli a začněte procvičením prstů, kdy je stáhněte podobně jako když zatínáte ruce v pěst. Pár sekund takto vydržte a je zase uvolněte. Cvik párkrát zopakujte a přejděte na kotníky. Udělejte nohou v kotníku několik koleček doprava a poté doleva. Pokud ucítíte nepříjemnou bolest v chodidlech, můžete je uvolnit přejížděním nohou po míčku. 

Nechte produkty přes noc pracovat za vás  

Dopřejte svým chodidlům noční vzpruhu. Pokud máte kůži na nich opravdu hodně vysušenou, můžete ji na noc namazat větší vrstvou Pěsticího oleje a natáhnout volné bavlněné ponožky. Olejíček bude mít přes noc dostatek času se pořádně vstřebat a kůže bude druhý den ráno krásně zvláčněná a jemná. 

Pravidelná hydratace je základ 

Kromě wellness rituálu, který doporučujeme provádět ideálně 1x týdně, nezapomínejte chodidla každý den namazat hydratačním krémem, který namáhanou pokožku vyživí a postará se i o ztvrdlou a popraskanou kůži na patách. Chodidla to opravdu potřebují, protože se na nich nachází mnohem méně mazových žláz než na jiných částech těla.  

Krém na nohy regenerační 75 ml (380 Kč)

Po celém dni stráveném na nohou si jistě zaslouží vaše chodidla odpočinek a kvalitní péči. Starejte se o ně pravidelně, ať jsou jako ze žurnálu po celý rok. 

Přejít na e-shop

 

Mohlo by vás zajímat 

1000x628_peeling

 1000x628_domaci-spa

Zpět do obchodu