Domácí spa: Zhýčkejte se od hlavy až k patě

blog_CTA_domaci-spa-1

Někdo podzim miluje, pro někoho je sychravé počasí, tma a blížící se Vánoce znamením stresu a nekončící únavy. Pokud patříte do druhé skupiny, tak pro vás máme článek plný tipů, jak si toto roční období zpříjemnit, zpomalit a zrelaxovat. 

Všechno začíná správnou atmosférou 

Ani ve svém domácím „spa“ se neobejdete bez pohodové atmosféry. Pusťte si do pozadí oblíbený film, audioknížku nebo relaxační hudbu, zapalte vonnou svíčku nebo tyčinku, ideálně zatáhněte závěsy a rozsviťte jenom tlumené světlo. Uvidíte, že budete hned lépe naladění. 

Není nad antistresovou masáž 

Když jsme řekli „od hlavy až k patě“, mysleli jsme to vážně. Zatímco si budete napouštět horkou vanu, dopřejte si uklidňující masáž vlasové pokožky. Ta totiž nejenom podporuje cirkulaci krve (a tedy i rychlejší růst vlasů), ale také uvolňuje stres – na pokožce hlavy se totiž nachází velké množství nervových zakončení. Vezměte kartáč a Olej na vlasy a hurá na ni! 

Věnujte se i své koruně krásy 

Věříme, že svou skincare rutinu provádíte poctivě 2x denně, jste ale takto pečliví i co se týče vlasů? Z vlastní zkušenosti víme, že ne vždy je na řádnou haircare čas a „odbýt“ se šamponem a kondicionérem je často až moc lákavé – tím spíš, pokud vás ještě čeká foukání, nebo máte kudrnaté vlasy. Není ale nad pocit čerstvě umytých, hydratovaných a vyživených vlasů. Proto až budete mít po antistresové masáži, použijte po mytí vlasů i masku a na závěr vyživte konečky olejem. 

Relaxační koupel + kávový peeling = nebe 

Horkou vanu běžně nedoporučujeme, protože zbytečně vysušuje pokožku. Pokud vám ale delší pobyt v teplé vodě nepůsobí problémy, jednou za čas se určitě nic nestane. A hydrataci si můžete pojistit tím, že do koupele přidáte Olejovou lázeň pro miminka. Šetrná emulze s mandlovým olejem a aktivní látkou Coco Caprylate vyživí pokožku, a navíc jemně myje od nečistot. 

Ať odstraníte odumřelé kožní buňky a předejdete jahodovým nohám po holení, použijte dopředu připravený domácí kávový peeling. Celou relaxační koupel zakončete masáží dřevěným ježkem a Krémem proti celulitidě, který nejenom pomáhá s pomerančovou kůží, ale díky obsahu Kapsaicinu z chilli papriček vás i pěkně prohřeje. 

Pořádné wellness pro nejnamáhanější část těla 

Naše nohy se během dne pěkně nadřou – věděli jste třeba, že průměrně ujde člověk během svého života okolo 160 tisíc kilometrů? Proto věnujte svým chodidlům extra péči a dopřejte si 4krokový wellness rituál 

Po lázni ve vaně začněte masážním peelingem pomocí lufy, kterým odstraníte odumřelé kožní buňky a ztvrdlou kůži. Poté se vrhněte na pedikúru a celou péči zakončete pořádně hydratačním a regenerujícím krémem. 

Krém na nohy regenerační 75 ml (380 Kč)

 

Nezapomínáme ani na tvář 

Obličejová Gua Sha je velkým hitem, a není se čemu divit. Pomáhá totiž pleť detoxikovat, rozjasňovat, vyhlazovat a má řadu dalších skvělých benefitů. Pro zařazení do podzimního domácího spa je tedy jako stvořená. Na našem instagramovém profilu najdete dva videonávody, ve kterých vám Míša (masérka a lektorka masérských kurzů) ukáže, jak Gua Sha destičkou uvolnit a promasírovat obličej. K masáži můžete použít oblíbený pleťový olej nebo třeba Regenerační olejové sérum. 

 

Uvidíte sami, že po takovém hýčkání budete mít podzim ještě radši. Na závěr už doporučujeme jen šálek horkého bylinkového čaje, povléct polštář hedvábným povlakem a skočit rovnou do peřin. 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

Dehydratovana-pokozka-CTA-mobile blog_CTA_mobil_vypadavani-vlasu

 

Zpět do obchodu