Vyrobte si doma kávový peeling jen ze 2 surovin

blog_CTA_peeling copy

Spoustu lidí po holení trápí svědění, pupínky, podráždění, zarostlé chloupky nebo drobné černé tečky (ucpané póry). Obecně tyto problémy nazýváme jako tzv. jahodové nohy. Ať jim předejdete, nestačí jen dodržovat zásady správného holení, ale také pokožku pravidelně zbavovat odumřelých kožních buněk. Nejlépe to jde pomocí peelingu – a my pro vás máme jednoduchý recept, jak si ho vyrobit doma jen ze 2 surovin.

Proč kávový peeling vyzkoušet?

  • Kávová sedlina je díky své jemnosti a homogenitě skvělým a šetrným přírodním exfoliátorem. Odstraní z pokožky nečistoty a odumřelé kožní buňky, čímž napomáhá uvolnění pórů. Peeling zároveň pomáhá předcházet zarostlým chloupkům, které vznikají, když kožní maz s nečistotami a kožními buňkami zablokuje otvor póru a chloupek nemůže růst ven.
  • Káva je silný antioxidant, který napomáhá ke zvýšení hladiny kolagenu a zpomaluje stárnutí buněk. Kofein z ní podporuje mikrocirkulaci krve v pokožce a tím i její pružnost a zdravý vzhled.
  • Přírodní oleje suchou a namáhanou pokožku zklidní, vyživí a obnoví přirozenou kožní ochrannou bariéru.

Na výrobu vám stačí sedlina a olej

Na jednu várku budete potřebovat pouze:

  • 2 lžíce kávové sedliny (ideálně jemně namleté na espresso. My osobně máme rádi lógr z moka konvičky. Sedlinu můžete vysypat na talíř a během jednoho až dvou dnů ji postupně nasbírat a nechat proschnout. Protože sedlinou prošla horká pára, nemusíte se bát přítomnosti potenciálních mikroorganismů.)
  • 1 lžíci Pěsticího tělového oleje

Obě suroviny stačí smíchat v misce a peeling je připravený k použití. Doporučujeme ho vyrobit v menším množství pouze na jedno použití a na příští zase připravit čerstvý.

Pěstící tělový olej BIO (389 Kč)

Použití už nemůže být jednodušší

Dejte si teplou sprchu a po ní peeling naneste na mokrou pokožku nohou. Jemně, ale důkladně promasírujte krouživými pohyby celou pokožku. Můžete jemně přitlačit na zrohovatělá místa, ale nikdy nedřete silou, ať kůži nepoškodíte! Po masáži smyjte peeling vodou. Používejte pravidelně 1-2x týdně a ideálně 1 den před holením.

Protože se jedná o mechanický peeling, doporučujeme používat ho pouze na tělo, kde je pokožka hrubší než na obličeji. Na tvář raději používejte chemické peelingy, jako je AHA Peeling s postupným uvolňováním, ať předejdete podráždění a vzniku mikrotrhlinek.

 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

Dehydratovana-pokozka-CTA-mobile (1) 1000x628_mobil_starnuti-pleti copy 3 (1)_1

Zpět do obchodu