Stárnutí pleti: Jak ho úspěšně zpomalit?

blog_bezCTA_desktop_starnuti-pleti copy

Přirozený proces stárnutí pleti obvykle začíná okolo 25. roku života. V tu chvílí se již mohou začít projevovat první známky stárnutí. Jak se naše pokožka s časem mění a jakých základních kroků se držet, ať stárnutí zbytečně neurychlujete?

Pokožka stárne ve všech 3 vrstvách

Kůže se skládá ze 3 vrstev – pokožky, škáry a podkoží. Každá vrstva plní svou určitou funkci a v každé se i jinak projevují následky přibývajících let.

Pokožka – Skládá se z několika dalších vrstev, které postupně rohovatí a odumírají. Její hlavní funkcí je ochrana pleti a hydratace. S přibývajícími roky pokožka ztrácí přirozený jas, mění se textura, funkce zadržování vody se zhoršuje a pleť je tak náchylnější k dehydrataci. S rostoucím věkem se pokožka stává citlivější na UV záření.

Škára – Škára obsahuje kolagen a elastin, díky kterým je pleť napnutá a bez vrásek. Zhruba od 25. roku se obsah kolagenu a elastinu snižuje, a to obvykle tempem 1 % ročně. Úbytek může být ještě rychlejší vlivem prostředí, ve kterém žijeme, a také i péčí, kterou pleti věnujeme.  

Podkoží – Podkoží je tvořeno tukovými buňkami, jejichž funkcí je izolace a ochrana proti nepříznivým teplotám i mechanickému poranění. S přibývajícím věkem se pak mění nejenom jejich počet, ale zároveň i rozmístění.

Zahajte boj na všech frontách

1. SPF ochrana jako nezbytná součást každého dne

Použitím SPF ochrany snížíte riziko tvorby pigmentových skvrn, ale zároveň zamezíte urychlení stárnutí pokožky vlivem UV záření. To patří mezi jeden z faktorů, který může výrazně zrychlit ztrátu kolagenu a rychleji ničit kolagenové zásoby v pokožce. Používejte SPF ochranu každé ráno, a to bez ohledu na to, jestli je venku slunečno či zataženo – UV záření prochází i mraky.

2. Bez kvalitního krému se neobejdete

S přibývajícím věkem je hydratace pomocí sér a krému naprosto nezbytná. Od 25. roku se v kůži snižuje nejen obsah kolagenu a elastinu, ale zároveň dochází i k úbytku přirozeně se vyskytující kyseliny hyaluronové. Kožní buňky proto méně účinně vážou vodu a pleť se vysušuje. Při výběru produktů se tedy zaměřte na hydratační účinky a na obsah látek, které podporují syntézu kolagenu.

Anti-age night lifting serum (799 Kč)

Vyzkoušejte naše Noční vyhlazující sérum, které podporuje obnovu buněk a syntézu kolagenu. Obsahuje přírodní antioxidanty s protizánětlivými účinky. Jeho unikátní, čistě přírodní složení, zajistí dokonalé vyhlazení a hydrataci vaší pokožky. Po použití je pleť sametově jemná a vyhlazená.

3. Důkladné odlíčení a vyčištění pleti

Aby vaše pleť mohla během noci nerušeně regenerovat a vstřebávat pečující přípravky, je nezbytné ji každý večer důkladně odlíčit. Zvolte nejlépe metodu double-cleansing neboli dvoufázové odlíčení. V prvním kroku pleť odličte pomocí Odličovacího mléka a následně pro dokonalé vyčištění použijte Obličejovou mycí pěnu.

4. Oční okolí si zaslouží důkladnou péči

Kůže očního okolí je jednou z nejtenčích a nejcitlivějších na našem těle a je i neustále namáhaná, proto vyžaduje naši pravidelnou a důkladnou péči. Pro kůži očního okolí zvolte krémy či séra na tuto oblast určené. Séra oproti krémům obsahují mnohem vyšší koncentrace aktivních látek, proto je i účinek mnohem vyšší.

Sérum na oční okolí 30 ml (859 Kč)

Vyzkoušejte LOBEY Sérum na oční okolí, které pomáhá v boji s 3 nejčastějšími problémy v očním okolí – vypíná a vyhlazuje vrásky, bojuje proti barevným změnám a redukuje napuchlost očí.

5. Zdravý životní styl jako univerzální pomocník

I životní styl, jaký vedeme, má velký vliv na stárnutí pleti. Především dlouhodobý stres a únava mají negativní efekt na dlouhodobé schopnosti pleti se regenerovat. Stejně jako UV záření, kouření a cukr patří mezi hlavní faktory, které mohou výrazně zrychlit ztrátu kolagenu nad 1 % ročně a urychlit vznik vrásek. Pozor si dejte také na dehydrataci a myslete na to, že doporučené množství tekutin je zhruba 30 ml na kilogram hmotnosti.

 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

 1000x628_10hrichu-vrasky (1)Dehydratovana-pokozka-CTA-mobile

Zpět do obchodu