10 hříchů, kvůli kterým vznikají vrásky předčasně

 blog_CTA_desktop_10hrichu-vrasky-1 (1)

Stárnutí kůže je přirozený a nevyhnutelný proces. Od 25. roku života se totiž začíná hladina kolagenu v kůži snižovat o odhadem 1 % ročně, což vede postupem času ke tvorbě tolik nechtěných vrásek. Na jejich vznik má ale vliv nejen náš věk, ale i to, jak o svou pleť pečujeme. V tomto článku vám prozradíme, jakých chyb se vyvarovat, pokud nechcete vznik vrásek zbytečně urychlit.

1. Nešetrné odlíčení očního okolí

Pokožka očního okolí je jednou z nejtenčích a nejcitlivějších na našem těle a je navíc neustále namáhaná, proto vyžaduje pravidelnou a správnou péči. Jednou z nejčastějších chyb je nešetrné odlíčení. Buďte při něm opatrní a oči nikdy nedrhněte silou a ani kůži očního okolí nijak nenatahujte do stran. 

Jak se tedy správně odlíčit? Na navlhčený tamponek naneste odličovací mléko a poté ho přitiskněte na víčko. Nechte odličovací mléko chvíli působit, aby se líčidla mohla rozpustit, a až poté jemně setřete směrem dolů. Tento postup opakujte, dokud nebude tamponek úplně čistý. 

Vybírejte kvalitní produkty, které jsou k očnímu okolí šetrné a nezpůsobují pálení, pnutí nebo svědění pokožky nebo samotných očí. Oční okolí následně ošetřete očním sérem. 

 

Sérum na oční okolí 30 ml (859 Kč)

 

2. Odbýváte čištění pleti

Pokud se pravidelně neodličujete a svou pleť nečistíte, může vaše pokožka stárnout až dvakrát rychleji. Je to proto, že pokud pleť není dokonale vyčištěna, nemůže během spánku nerušeně regenerovat a vstřebávat pečující přípravky. 

Dodržujte metodu dvojího čištěnív prvním kroku pleť odličte pomocí Odličovacího mléka a následně dočistěte pomocí Obličejové mycí pěny. Jedině tak důkladně odstraníte všechna líčidla, nečistoty, SPF ochranu a jiné produkty použité během dne. 

Obličejová mycí pěna (359 Kč)

 

3. Necitlivá aplikace krémů a sér

I nanášení kosmetických produktů na pleť má svá pravidla. Krémy a séra nanášejte jemně, bez nadměrného tlaku a táhání pleti směrem dolů. Směr roztírání je také velmi důležitý, proto vždy postupujte odspodu nahoru a směrem ven. 

4. Zapomínání na mazání krku a dekoltu

Pokožka v této oblasti si zaslouží stejnou péči jako pleť. Je totiž velmi jemná a obsahuje méně mazových žláz než jiné části těla. Každý den proto krk i dekolt hydratujte a při nanášení krému nezapomínejte na správný směr aplikace, a to směrem nahoru a šikmo do stran 

5. Vynechávání SPF ochrany

Jejím použitím snížíte riziko tvorby pigmentových skvrn a rakoviny, ale zároveň zamezíte urychlení stárnutí pokožky vlivem UV záření. SPF ochranu používejte po celý rok, a to bez ohledu na počasí. Obzvláště v létě pak myslete na reaplikaci ochrany každé 2 až 3 hodiny. 

6. Nevhodný materiál povlaku na polštář

Každý den je pleť v kontaktu s polštářem 6 až 8 hodin. To, na jakém polštáři – respektive jeho povlaku – spíte, má velký vliv nejenom na pleť, ale i na vlasy. Nejlepší volbou jsou hedvábné povlaky. Nemají totiž takové absorpční schopnosti, jako například povlak z bavlny. Neabsorbuje tedy kosmetické produkty, které v rámci noční rutiny použijete. Další výhodou je i to, že mezi hladkým hedvábným povrchem povlaku a pletí nevzniká tření, pleť se o povlak „nezadrhává“ a vznik jemných linek a vrásek vlivem mechanického tření je tedy mnohem menší. 

7. Nenošení brýlí

Sluneční brýle s kvalitním UV filtrem ochrání pokožku očního okolí před UV zářením, které jinak urychluje stárnutí pokožky a vyvolává vznik pigmentových skvrn. Zároveň jimi omezíte tvorbu mimických vrásek, které vznikají mhouřením. Pokud máte problémy se zrakem, nezapomínejte na nošení dioptrických brýlí nebo čoček, ať se vyhnete nechtěnému mhouření. 

8. Nedostatečný pitný režim

Vypít byste měli 2 až 3 litry nejlépe čisté vody denně. Pokud je vaše tělo dehydratované, pokožka nemůže efektivně regenerovat a vytvářet nové buňky. To vede ke vzniku vrásek a zhoršení pevnosti pleti. 

9. Krčení čela při koukání do monitoru

Při koukání do monitoru se často můžete dopouštět krčení čela, kvůli kterému se v místech záhybů tvoří vrásky. Jsou způsobeny opakovanou činností obličejových svalů a patří mezi první, které se na pleti objeví.

10. Nedopřáváte své pleti AHA peeling

Pravidelná aplikace AHA peelingu přináší pleti řadu benefitů. Kyseliny obsažené v peelingu odstraňují z pleti odumřelé kožní buňky a stimulují obnovu nových buněk. LOBEY AHA peeling s postupným uvolňováním obsahuje navíc látku liftonin. Tato unikátní omlazující směs stimuluje produkci kolagenu a zároveň zpevňuje síť kolagenových vláken, což vede ke zmírnění jemných vrásek a linek. Začleňte tedy AHA peeling do své pravidelné péče o pleť a jistě sami brzo uvidíte první výsledky. Před jeho používáním se ale nezapomeňte seznámit s tím, jak jej správně používat. 

AHA Peeling s postupným uvolňováním 50 ml (599 Kč)

 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

5 Vypadávání vlasů

 

Zpět do obchodu