AHA peeling: jaké jsou jeho účinky a na co si dát pozor?

AHA_peeling-desktop

Ať už vás trápí ucpané póry, černé tečky, hyperpigmentace, jizvičky po akné, nebo jen toužíte po celkovém omlazení pleti, AHA peeling je jasnou volbou. Je ale nutné s ním umět správně zacházet, a proto si na následujících řádcích řekneme víc nejenom o jeho účincích, ale především i o správné aplikaci. 

Tvoří ho takzvané AHA kyseliny, které pomáhají odstraňovat odumřelé buňky. Zjednodušeně si tento proces můžete představit tak, že kyseliny rozpouští „lepidlo“, které drží odumřelé buňky na kůži, a ty následně začnou rychleji opadávat. Tím ale jejich účinek nekončí. 

Účinný pomocník v boji proti pigmentovým skvrnám i akné 

Je skvělým pomocníkem v péči o jakýkoliv typ pleti a poradí si s celou řadou problémů. Mezi jeho další hlavní účinky patří: 

  • zlepšení vzhledu jemných vrásek a jizviček po akné, 
  • uvolnění ucpancý pórů, 
  • čištění černých teček, 
  • urychlení mizení hyperpigmentací, 
  • sjednocení tónu a textury pleti, 
  • stimulace produkce kolagenu, 
  • celkové omlazení struktury pokožky. 

Ocení ho proto nejen zralá pleť, na které se začínají objevovat pigmentové skvrny, ale i aknózní pleť, kterou šetrně zbavuje nadbytečné mastnoty a bakterií. 

AHA Peeling s postupným uvolňováním 50 ml (599 Kč)

Jeho používání má své zásady 

AHA peeling používejte nejlépe večer, kdy už pleť není vystavena slunečnímu záření. 

  1. V prvním kroku pleť důkladně vyčistěte. Nejlépe dvoufázově pomocí odličovacího mléka a obličejové mycí pěny. Po vyčištění pleť osušte. 
  2. Na vyčištěnou a suchou pleť rovnou aplikujte AHA peeling. Vynechte tedy použití tonika, jakéhokoliv séra a krémů. AHA peeling naneste rovnoměrně na pleť, vyhněte se pouze očnímu okolí. 
  3. AHA peeling s postupným uvolňováním nechte působit pár hodin nebo přes noc (2 až 10 hodin). Následně ho důkladně smyjte vlažnou vodou nebo pomocí obličejové mycí pěny. 
  4. Druhý den vynechte přípravky s retinolem a séra s vitaminem C. Naopak rozhodně nezapomeňte použít SPF ochranu. 

Na co při používání AHA peelingu nezapomenout? 

Při nesprávném použití může dojít k podráždění pleti, jejímu zarudnutí a pálení. Komě 4 výše uvedených pravidel je dobré vědět ještě následující: 

  • Pokud s AHA kyselinami nemáte dosud žádnou zkušenost, vyzkoušejte peeling nejprve na ruce, abyste předešli případnému podráždění pleti. 
  • Peeling na pleť neaplikujte, pokud je poškozená nebo podrážděná. 
  • AHA peeling používejte pouze 1–3x týdně s alespoň denním odstupem od poslední aplikace. 
  • SPF ochrana by měla být běžnou součástí vaší ranní rutiny, obzvlášť pokud začnete s používáním AHA peelingu. AHA kyseliny totiž zvyšují citlivost na sluneční záření i několik dní po použití. 

Kyselinové AHA peelingy jsou jedny z nejúčinnějších pomocníků pro vaši pleť. Zařaďte je do své skincare rutiny a výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. Obvykle můžete už po měsíci zpozorujete hladší strukturu, zjemnění vrásek, eliminaci černých teček a sjednocený tón pleti. 

Jaké máte zkušenosti s používáním AHA kyselin vy? Podělte se s námi o své zkušenosti na Facebooku. 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

Skincaretipy pro sportovce 5

Zpět do obchodu