Dvoufázové odličování: Proč jednou nikdy nestačí?

Ani s těmi nejkvalitnějšími krémy a nejdražšími séry nebude vaše pleť zářit zdravím, pokud je budete nanášet na nesprávně vyčištěnou pleť. Jeden odličovač to ale sám nezvládne – musí po něm následovat ještě druhý krok. Co je to double cleansing neboli dvoufázové čištění pleti? Přečtěte si, proč byste ho do své skincare rutiny měli zařadit i vy.  

Odlíčení je potřeba, i když se nelíčíte  

Že je večer nutné se odlíčit, i když se vám vůbec nechce, už je obecně známý fakt. Netýká se ale jen odstranění make-upu. Pokud o svou pleť pečujete správně a používáte každý den krém s SPF faktorem, je třeba očistit večer obličej i od něj, a také od nánosů potu a nečistot z okolí.  

Neodstraněné zbytky make-upu, vrstvy SPF a kožního mazu společně s odumřelými kožními buňkami totiž vytváří na pleti nepropustnou vrstvu, skrze kterou neproniknou ani ta nejintenzivnější séra. Pouze po správném odlíčení a vyčištění pleti se póry otevřou a pleť bude opravdu připravena na další části vaší kosmetické rutiny. Proto je potřeba ji dvoufázově odličovat každý den, i pokud jste se zrovna nelíčili, a ať už jste žena, nebo muž. 

Dva kroky: Odlíčit, pak vyčistit  

1. Odličovací mléko nebo olej 

Nejšetrnějším způsobem, jak z obličeje odlíčit mastné – tedy voděodolné nečistoty, pot, make-up a SPF – je také něčím mastným. V prvním kroku je proto dobré použít odličovač s olejovou složkou. Kvalitní oleje navíc pleť nevysušují, udržují ji vyživenou a pečují o ni. Jsou vhodné i na citlivé oční okolí, které je náchylné k podráždění. 

Pro první krok můžete využít přímo odličovací olej, ale i odličovací mléko. LOBEY vám nabízí obě varianty: 

  • LOBEY Odličovací mléko s obsahem ovesného hedvábí, mandlového a ovesného oleje spolehlivě odlíčí i voděodolný make-up a opalovací krém. Zároveň má lehkou texturu, která pokožku zklidní a hydratuje.
  • LOBEY Odličovací olej je skvělou volbou pro suchou až velmi suchou nebo citlivou pleť, ale můžete ho také použít na jakýkoliv typ pleti. Zanechá pleť vyživenou a bohatě hydratovanou – díky obsahu suchých olejů ale ne mastnou.

Výběr mezi odličovacím mlékem a olejem je většinou otázkou osobní preference. Oba produkty mají složení na olejové bázi a make-up tedy odstraňují stejně spolehlivě.

2. Obličejová mycí pěna 

Ve druhém kroku je potřeba z pleti odstranit zbytky nečistot i oleje a vyčistit ji do hloubky. Uvolníte tím póry a pleť bude schopna vstřebat další péči. K tomu slouží mycí přípravky na vodní bázi – mycí pěny nebo gely.   

I zde dbejte na výběr kvalitního produktu – vyhněte se obsahu alkoholu, který pleť příliš vysuší. LOBEY Obličejová mycí pěna obsahuje jemné přírodní mycí tenzidy na bázi kokosového oleje, ale také extrakty z heřmánku, měsíčku a aloe vera. Důkladně vaši pleť vyčistí, ale nevysuší a nepodráždí. Pokud vás trápí problematická pleť s akné, můžete sáhnout přímo po Mycí pěně na akné.      

Akční balíček - Dokonalé kombo na odlíčení (973 Kč)

 

Akční balíček - Dokonalé kombo na odlíčení s Odličovacím olejem (1020 Kč)

 

Sladká tečka: Tonizace 

Posledním krokem, který pleť po čištění zklidní a hydratuje, je tonizace. Sáhněte po LOBEY Obličejové tonizační mlze, která oproti klasickým květinovým vodám obsahuje více aktivních látek – celulární jablečnou vodu, růžovou vodu, extrakt z ginkgo biloby a tulsi (neboli bazalky posvátné). Tonizační mlha navíc pleť navlhčí – to využijete pro následnou aplikaci pleťových sér. Některá z nich se totiž pro správné vstřebávání mají nanášet na vlhkou pleť.  

Obličejová tonizační mlha (299 Kč)


Používáte metodu dvoufázového odličování?
Podělte se s námi o své zkušenosti na našem Facebook profilu. 

 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

Jak používat pleťová séra Dehydratovaná vs suchá pleť

Zpět do obchodu