Proč do své skincare rutiny zařadit vitamín C?

vitaminc-C-CTA-blog

Většina z vás vitamín C určitě přijímá v potravinách a případně i v doplňcích stravy. Často je prvním pomocníkem, po kterém sáhnete při nemoci, věděli jste ale, že má blahodárné účinky nejen na tělo, ale i na stav pleti? V následujícím článku vám prozradíme, čím a jak vaší pokožce prospívá. 

Zázračná kyselina l-askorbová 

Jako „céčko” se označuje kyselina l-askorbová, která pomáhá chránit naše buňky před volnými radikály – molekulami produkovanými třeba tabákovým kouřem nebo UV a rentgenovým zářením. Ty můžou být spouštěči srdečních chorob, rakoviny a dalších onemocnění. Antioxidanty, mezi které právě kyselina l-askorbová patří, tyto látky v našem těle neutralizují.  

Na kvalitním složení produktu záleží 

Vlivem znečištění ovzduší a slunečního záření může naše pokožka působit mdle, unaveně a povadle. Vitamín C ve formě krému nebo séra se do pleti rychle vstřebává, vytváří na ní ochranný štít a poškozenou kůži pomáhá napravovat. 

Jedná se bohužel o velmi nestabilní látku, která se nesnese ani se vzduchem, ani s vodou. Jako aktivní látku ho můžou udržet v kosmetice jenom moderní technologie a záleží i na formě kyseliny, která je pro produkt použitá. V LOBEY jsme si proto vybrali jednu z jeho nejstabilnějších forem, kterou je Ascorbyl Glucoside. Na rozdíl od jiných derivátů vitamínu C zůstává kvalitní a proniká hluboko do pokožky. 

Rozjasňující sérum s vitamínem C 30 ml (1300 Kč)

Jedna látka nevládne všem 

Samotný vitamín C bohužel vaši pleť nespasí. Pro co největší účinek je vhodné ho v produktu kombinovat s dalšími látkami. Proto v našem Rozjasňujícím séru s vitamínem C najdete mimo jiné zinek podporující pružnost pokožky, hydratující kyselinu hyaluronovou a aktivní složku Defensil Soft, která má zklidňující a anti-aging účinky. 

5 důvodů, proč vaše pleť „céčko” ocení 

Rozjasňuje a sjednocuje 

Kromě rozjasňujících účinků minimalizuje stařecké skvrny a redukuje hyperpigmentaci. Pomáhá blokovat enzym, který je zodpovědný za produkci pigmentu melaninu, a tím hraje klíčovou roli v boji proti tmavým skvrnám na pokožce. Už dříve vzniklé pigmentové skvrny zesvětluje bez ovlivnění normálního tónu pleti. 

Má silné antioxidační účinky 

Pomáhá chránit pleť před poškozením způsobeným slunečním zářením i škodlivými vlivy znečištěného ovzduší. Pravidelné používání funguje jako ochranná bariéra pokožky před volnými radikály. 

Podporuje tvorbu kolagenu 

Produkce kolagenu v pokožce se postupem let snižuje, čímž pleť ochabuje. Vitamín C pomáhá produkci kolagenu zvyšovat, a tak udržuje pleť pevnější a pružnější. Navíc vyhlazuje už vzniklé vrásky. 

Hydratuje 

Zabraňuje ztrátě vody a pomáhá ji v pokožce udržovat. V kombinaci s kyselinou hyaluronovou se postará, že vaše pleť zůstane šťavnatá, jemná a zklidněná. 

Snižuje zarudnutí 

Trpíte často na podráždění nebo zanícení pleti? Vitamín C ji díky svým protizánětlivým vlastnostem zklidní, sníží její zarudnutí a pomůže i v boji proti akné a už vzniklým jizvám po pupíncích. 

Univerzální pomocník pro všechny 

Sérum s vitamínem C sedne všem typům pleti včetně té citlivé a používat ho můžou dospívající, dospělí i těhotné ženy. Nanášejte ho vždy ráno a večer na vyčištěnou a suchou pokožku a v rámci jedné rutiny ho s klidem v srdci kombinujte i s dalšími séry. Ta na sebe jednoduše vrstvěte podle struktury  od nejtekutější po tu nejhutnější a olejové sérum na závěr. 

Zařadili jste už vitamín C do své pravidelné skincare rutiny? Dejte nám vědět do komentářů na našem Facebooku. 

Zpět do obchodu