Epilace vs. depilace: která metoda bude pro vás ta pravá?

Blog-epilace-vs-depilace-bezCTA

Možností, jak se v dnešní době zbavit nechtěných chloupků, je hned několik, a liší se rychlostí provedení, mírou bolestivosti i časovou prodlevou, po které budete muset úkon zopakovat. Na následujících řádcích se věnujeme rozdílům mezi epilací a depilací a rozebereme jejich pozitiva i mínusy. 

Rychlá a bezbolestná depilace holením 

Bojíte se bolesti anebo nechcete odstraňování chloupků věnovat moc času? Bude pro vás ideální depilace, která spočívá v seříznutí chloupků těsně nad povrchem pokožky. Výsledky možná nejsou tolik dlouhodobé, tato metoda vám ale zabere jen pár minut. 

Na klasickém žiletkovém strojku určitě nešetřete 

Nekvalitní a rychle se tupící žiletky můžou podráždit pokožku a dochází i ke vzniku tzv. jahodových nohou. Ty způsobují zarostlé kořínky chloupků nebo zvětšené zanícené póry obsahující směs kožního mazu, bakterií a odumřelých kožních buněk. Při každém holení používejte holicí gel nebo pěnu, případně sáhněte po naší Intimní pěně. Je šetrná k pokožce, působí antisepticky a vyhnete se s ní zanícení pórů. 

Jemná intimní pěna BIO (349 Kč)

Modernější variantou klasického „holítka” je elektrický holicí strojek – má planžetovou hlavici i zastřihovač chloupků, kterým je před samotným oholením nejprve zastřihne. Vhodný je pro celé tělo včetně podpaží a intimních partií. 

Dlouhodobě hladká pokožka za cenu menší bolesti 

Epilace spočívá ve vytrhávání chloupků i s kořínky a je vhodná pro všechny, kdo chtějí mít na několik týdnů klid od chloupků a menší bolest je pro ně zanedbatelná cena. Ocení ji i ženy s tmavšími chloupky, u kterých jsou často kořínky vidět už chvilku po oholení klasickou žiletkou. Bonus je, že čím častěji budete proces epilace opakovat, tím budou chloupky jemnější a procedura méně bolet. 

Epilační strojky 

Elektrický epilátor má hlavici vybavenou malými pinzetami, které zachytávají i ty nejmenší a nejjemnější chloupky. Čím víc pinzet epilátor má, tím je celý proces rychlejší. Součástí balení jsou často různé nástavce pro konkrétní části těla nebo i masážní nástavec, kterým pokožku po proceduře zklidníte. 

Jde to ale i bezbolestně pomocí IPL epilátoru. Intenzivním pulzním světlem přerušuje cyklus dorůstání chloupků, ničí jejich cibulky, vyvolává samovolné vypadávání a zabraňuje opětovnému růstu chloupků. IPL epilátor navíc nepodráždí pokožku, budete si ale muset na epilaci s jeho pomocí vyhradit poměrně dost času. 

Voskové pásky 

Hladké pokožky bez jediného chloupku docílíte i voskovými pásky. Stačí je jen zahřát v dlani, přiložit, uhladit na kůži a jedním rychlým pohybem strhnout. Taková epilace je rychlá, snadná a téměř bez práce, počítejte ale s tím, že jde opět o bolestivější proceduru. Podobně fungují i ohřívače vosku, ve kterých rozpustíte voskové perly, které nanášíte pomocí špachtle rovnou na pokožku a depilačními pásky strháváte. V obou případech pro odstranění zbytků vosku použijte vhodný olej a ošetřete pokožku hydratačním mlékem. 

Pěstící tělový olej BIO (389 Kč)

Každá metoda s sebou nese své klady i zápory 

Ve výsledku záleží jen na vaší preferenci, kterou z nich zvolíte. Pro osoby s citlivou pokožkou ale může epilace vést k zarudnutí, výskytu pupínků nebo i krvácení z menších ranek. Pokud se pro epilaci přece jen rozhodnete, vyberte si pro jistotu epilátor s nižším počtem pinzet a postupujte opatrněji.

 

Jakou metodu používáte pro odstraňování chloupků vy? Dejte nám vědět do komentářů na našem Facebooku.

 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

Recept na tělový kávový peelingDehydratovaná vs suchá pleť

Zpět do obchodu