Jaro je tu! Jak na něj připravit pleť?

Blog-jaro-je-tu

Nedostatek slunce v zimě, mráz, suchý vzduch a přetopené místnosti i prudké přechody teplot udělaly své. Zatímco na jaře všechno rozkvétá a probouzí se k životu, naše pleť je vysušená a unavená. V novém článku vám prozradíme, s jakými jarními rituály jí zase dodáte vláhu a jas. 

Pleť volá po hydratační závlaze 

Naše pleť si žádá v každém ročním období trochu jinou péči, ale základ zůstává –⁠ tím je čištění, hydratace a ochrana. Zatímco se chladné zimní měsíce nesly v duchu hutných, mastných produktů, jaro volá po lehčích krémech a sérech na bázi vody, které příjemně osvěží a nebudou pokožku zatěžovat. 

Nezapomeňte doplnit vitamíny

Vaším největším spojencem budou Hyaluronové sérum Intense a Rozjasňující sérum s vitamínem C. „Céčko” je účinný antioxidant, který chrání a rozjasňuje pokožku, sjednocuje její odstín, snižuje známky stárnutí pleti a podporuje tvorbu kolagenu. Zařaďte ho do své pravidelné skincare rutiny a ze zrcadla na vás bude brzy koukat zářivější a pevnější pleť. 

Hyaluronové sérum Intense 30 ml (1300 Kč)

Rozjasňující sérum s vitamínem C 30 ml (1300 Kč)

Udělejte si doma své vlastní malé wellness

Po jarní péči volá nejen naše pleť, ale i celá pokožka těla. Vyzkoušejte třeba domácí kávový peeling, kterým šetrně odstraníte odumřelé kožní buňky a pokožku připravíte na následnou výživnou péči v podobě tělového mléka nebo pěstícího oleje. Na pomoc můžete vzít i Krém proti celulitidě a Dřevěného masážního ježka, kterým krém vmasírujete do kůže a podpoříte proudění lymfy. Na závěr sáhněte po Pěstícím tělovém oleji plném vitamínů a minerálů, po kterém bude vaše pokožka vláčná a krásně hydratovaná.

 

Pěstící tělový olej BIO (389 Kč)

Najděte si čas na kosmetickou inventuru

Jarní detox se nemusí týkat jen vaší pleti, ale i kosmetické taštičky. Ruku na srdce, kdy jste naposledy vytřídili produkty po vypršení minimální trvanlivosti? Prošlá kosmetika vám může nadělat na pokožce nepěknou paseku. Najděte si o víkendu čas, kdy zkontrolujete a vyhodíte všechny produkty, které změnily barvu, vůni a konzistenci a pošlete dál ty, které vaší pleti nesedí. 

Jak si expiraci pohlídat? Na každém obalu produktu najdete symbol otevřeného kelímku s číslem. To označuje, do kolika měsíců po otevření je nutné kosmetiku spotřebovat. Šikovným pomocníkem pro zaznačení, kdy jste produkty otevřeli, vám může být třeba diář. Datum otevření si můžete napsat i nesmazatelným fixem na spodní část obalu. 

 

Jak na jaro připravujete svou pleť vy? Dejte nám vědět do komentářů na Facebooku. 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

Dehydratovaná pokožkaJak používat pleťová séra

Zpět do obchodu