Pleťová séra: Proč je používat a jak je zařadit do své skincare?

blog_CTA_pletova-sera copy

Obsahuje vaše skincare rutina sérum na pleť? Ať už chcete pleť rozjasnit, vyživit, omladit, trápí vás třeba akné nebo pigmentové skvrny, sérum je jasnou volbou. Přečtěte si, proč nesmí chybět ani na vaší poličce v koupelně a jak ho správně zařadit do péče o pleť.

Koncentrovaná a efektivní péče o pleť

Sérum na pleť je cílená péče obsahující vysokou koncentraci aktivních látek, které cílí na určitý problém nebo jejich kombinaci. Účinky sér jsou mnohonásobně výraznější a rychlejší než u pleťového krému. Aktivní látky obsažené v sérech se snáze vstřebávají a obvykle dokáží pronikat hlouběji a účinněji do pokožky. Proto jsou účinky často vidět už po několika dnech používání.

Sérum se od krému liší, vzájemně se bez sebe ale neobejdou

Nejenom že obsahuje mnohem vyšší koncentrace aktivních látek, ale také obvykle obsahují mnohem menší molekuly, které jsou schopné pronikat hlouběji do pokožky, zatímco krémy působí na povrchu pleti. Nicméně pokud se rozhodnete séra používat, pleťové krémy ze své skincare rutiny rozhodně nevyřaďujte. Uzamykají totiž účinné látky v pleti a dodávají potřebnou hydrataci. Neméně důležitá je i jejich ochranná funkce.

Vybírejte vždy podle potřeb své pleti

Naprostým základem, který sedne každé pleti, je hydratační sérum s kyselinou hyaluronovou. Pleťových sér ale můžete používat naráz i více a jednoduše je na sebe vrstvit. Vždy začínejte těmi na vodní bázi, následně můžete používat hutnější, a nakonec aplikujte olejová séra. Tento postup je důležitý z toho důvodu, aby všechny aktivní látky mohly proniknout hluboko do pokožky. Mezi jednotlivými aplikacemi nechte sérum vždy důkladně vstřebat.

Jejich používání je velmi jednoduché

Sérum nanášejte vždy na důkladně vyčištěnou pleť před aplikací krému. Ideální množství je 3 až 5 kapek pro oblast tváře, krku a dekoltu. Pokud má sérum pipetku, nikdy se jejím koncem nedotýkejte pleti. Konečky prstů produkt jemně vklepávejte do pokožky. Jakmile se sérum vstřebá, naneste krém. Sérum s krémem nikdy nemíchejte, jinak zabráníte jeho proniknutí do hlubších vrstev.

Ráno aplikujte séra s ochrannými látkami nebo antioxidanty, večer naopak nanášejte omlazující, obnovující a vyživující séra.

Z jakých sér můžete vybírat na LOBEY?

Na našem e-shopu najdete širokou nabídku pleťových sér pro celou řadu problému pleti.

Séra pro aknózní a problematickou pleť:

Sérum proti pigmentovým skvrnám:

Séra pro hydrataci pleti:

Séra proti vráskám

Séra pro posílení kožní bariéry

 

 Podívejte se na video, kde vám stručně vysvětlíme, proč je použití sér ve skincare důležité:  

 

 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

blog_CTA_mobil_retinoidy  vitamin-C-mobile

Zpět do obchodu