Jak vyzrát na odřená stehna ve 3 krocích

banner_odrenastehna

Trápí vás odřená stehna? Není se za co stydět, obzvlášť v létě je tření stehen problém, který trápí ženy i muže bez ohledu na hmotnost. Záleží na stavbě nohou i na tom, zdali vykonáváte fyzickou aktivitu. Máme pro vás návod, jak se zbavit odřených stehen nejen v letních měsících.

Odřená stehna vznikají tím, že se pokožka o sebe tře. V létě je tření stehen o to výraznější, že se více potíme a sůl z potu způsobuje nepříjemné pocení. Což je důvod, proč odřená stehna trápí i sportovce, nejčastěji při běhu.

Pokud víte, že vás trápí odřená stehna a raději se v horkých dnech vyhýbáte sukním nebo pohybu, abyste jim předešli, tak máme pro vás řešení, která zaručí bezstarostné léto.

1. Prevence je základ

Pokud se ráno dobře připravíte, užijete si bezstarostnou chůzi po celý den. Buď můžete pocení zabránit nebo naopak se zaměřit na to, aby stehna o sebe klouzaly nikoliv třely. Vyzkoušejte obě varianty a uvidíte, která pro vás bude příjemnější.

Osvědčeným tipem je antiperspirant, který zabrání pocení. Ideální je tuhý. Vybírejte přírodní variantu, jelikož ho dáváte na citlivou kůži, která navíc může být z předchozích dnů podrážděná. 

Naneste ho ráno mezi stehna, kde se kůže navzájem dotýká. Nebojte se většího množství. Dejte si ale pozor, aby vám nezabarvil oblečení. V průběhu dne možná bude potřeba další vrstva, tak ho přidejte do kabelky.

Další možností je Pěstící tělový olej, který zamezí nežádoucímu tření mezi stehny. Tato volba je ideální, pokud již máte odřená stehna. Pěstící olej hydratuje, stehna o sebe budou klouzat a zároveň bio makadamový olej bude hojit podrážděnou pokožku. Olej se rychle vstřebává, takže ho můžete použít i několikrát za den, podle potřeby. 

Když vás čeká dlouhý den a chcete se pojistit proti odřeným stehnům, pořiďte si bandaletky. Jedná se o pásky, které natáhnete na stehna a vytvořená bariéra zamezí tření. Stejně tak poslouží tenké kraťásky s nohavičkouAle ne každému je příjemné v létě nosit další vrstvu látky na těle. 

 

Pěstící tělový olej BIO 100 ml (389 Kč)

2. Co s odřenými stehny

Odřely se vám stehna? Jedná se o zranění pokožky jako každé jiné a je třeba ho léčit, čímž urychlíte hojení.

Jak se dostanete do sprchy, tak odřená místa lehce omyjte Jemnou intimní pěnou, která působí regeneračním a antiseptickým účinkem.

Aloe vera v ní obsažené vytváří na pokožce ochranný film a vitamíny A a E se postarají o regeneraci poškozené kůže. Extrakt z dubové kůry je skvělý i na zanícené rány, které se špatně hojí. Stejně jako obsažený extrakt z měsíčku lékařského působí protizánětlivě a antibakteriálně.

Po omytí je ideální použít Pěstící tělový olej.

Ovesný olej v něm pomůže s obnovou buněk, makadamový olej se postará o rychlejší hojení a mandlový olej pokožku vyživí a zklidní. Olej použijte na lehce vlhkou pokožku a nebojte se většího množství, vsákne se rychle.

Pěnu a následně olej používejte pravidelně při a po každé koupeli, dokud se kůže úplně nezahojí. Snažte se v rámci hojení nosit volné vzdušné oblečení, ať kůže větrá a nenastane zapaření. Vyhněte se dalšímu tření pokožky, pokud vás bude čekat delší chůze v horku, vezměte se pod sukni kraťásky nebo bandaletky.

 

Jemná intimní pěna BIO (349 Kč)

3. Jak se zbavit fleků po odření

Pokud vám po odření zůstanou na stehnech nevzhledná tmavší místa, puchýřky nebo jizvičky, opět sáhněte po Pěstícím tělovém oleji


Tím, že pomáhá s regenerací kožní bariéry a prokrvuje a změkčuje tkáň, tak pokožka bude rychleji obnovena do původního stavu, zároveň díky obsahu aktivních látek bude jemná a pružná. 

 

Přejít na e-shop
Zpět do obchodu