Letní vlna slev končí už v pondělí! Zadejte v košíku kód LETO12 a udělejte si radost díky 12% slevě na celý nákup.

Jak v létě vyzrát na odřená stehna či prsa

odrena_stehna

V létě trápí odřená stehna či prsa spoustu žen bez ohledu na hmotnost a velikost poprsí. Záleží totiž taky na stavbě těla, fyzické aktivitě a taky třeba na tom, jak moc se potíte. 
Není se za co stydět, ani nemusíte hned vyhazovat své oblíbené sukně nebo se bránit pohybu. Máme pro vás osvědčené rady, jak se odřených stehen a prsou zbavit a jak jim předcházet.

A proč se to vše děje hlavně v létě? Běžně nám tření stehen o sebe nevadí, protože máme punčochy, kalhoty nebo se tolik nepotíme. Problém ale nastává v létě, kdy se nám přirozeně víc potí nohy a tření je tak nejednou intenzivnější. Rychleji se začnou tvořit oděrky. To stejné platí i pro místa pod prsy, kde se ňadro tře o kůži či o spodní prádlo a v létě nás to trápí víc, protože i v těchto místech se během parných dní více potíme. 

Jak předcházet odřeným stehnům a prsům

Když se ráno dobře připravíte, užijete si bezstarostný pohyb celý den. Buď můžete pocení zabránit, nebo se zaměřit na to, aby o sebe stehna klouzala, ne se třela. Vyzkoušejte obě varianty a uvidíte, která vám bude příjemnější.

Pokud chcete pocení zabránit, použijte klasiku – tuhý antiperspirant. Stejně jako brání pocení v podpaží, poslouží vám taky na stehnech nebo pod ňadry. Protože si ho ale budete dávat na citlivou kůži (která může být navíc z předchozích dnů podrážděná), použijte šetrný přírodní antiperspirant. 

Naneste ho ráno mezi stehna a na další místa, kde se kůže dotýká a dře o sebe. Nebojte se většího množství. Dejte si ale pozor, aby vám nezabarvil oblečení. V průběhu dne možná bude potřeba další vrstva, tak si ho přihoďte do kabelky.

Další možností je Pěstící tělový olej. Zamezí nežádoucímu tření mezi stehny. Tato volba je ideální, pokud již máte odřená stehna. Pěstící olej hydratuje, stehna o sebe budou klouzat a zároveň bio makadamový olej bude hojit podrážděnou pokožku. Olej se rychle vstřebává, takže ho můžete použít i několikrát za den, podle potřeby. 

Když vás čeká dlouhý den a chcete se pojistit proti odřeným stehnům, pořiďte si bandaletky. Jedná se o pásky, které natáhnete na stehna a tkanina bude bránit tření stehen. Stejně tak poslouží tenké kraťásky s nohavičkou. Ale ne každému je příjemné v létě nosit další vrstvu látky na těle.

 

Pěstící tělový olej BIO 100 ml (389 Kč)

Co s odřenými stehny

Pokud jste prevenci nepodchytila včas a kůži už máte odřenou, je potřeba urychlit jejich hojení. Abyste si ještě v létě stihla užít tu oblíbené šaty.

Ve sprše si odřená místa lehce omyjte Jemnou intimní pěnou. Má regenerační a antiseptické účinky. Aloe vera v ní obsažené vytvoří na pokožce ochranný film a vitamíny A a E se postarají o regeneraci poškozené kůže. Extrakt z dubové kůry je skvělý i na zanícené rány, které se špatně hojí. Stejně jako obsažený extrakt z měsíčku lékařského působí protizánětlivě a antibakteriálně.

Po sprše natřete oděrky Pěstícím tělovým olejem. Obsahuje ovesný olej, který pomůže s obnovou buněk, makadamový olej se postará o rychlejší hojení a mandlový olej pokožku vyživí a zklidní. Olej použijte na lehce vlhkou pokožku a nebojte se většího množství, vsákne se rychle.

Vyzkoušet můžete taky Krém na opruzeniny. Je sice pro miminka a děti, ale pomůže i vašim stehnům nebo odřeným místům pod prsy. Zmírňuje zarudnutí a podráždění, podporuje regeneraci a hydratuje. Uleví od nepříjemného svědění a pálení. 

Tuto rutinu dělejte pravidelně při každém umývání, dokud se odřeniny úplně nezahojí. Snažte se nosit volné vzdušné oblečení, ať kůže větrá a nezačnou se vám tvořit opruzeniny (krém na opruzeniny působí i jako jejich prevence). Vyhněte se dalšímu tření pokožky. Pokud se nevyhnete delšímu pohybu, vezměte si pod sukni kraťásky nebo bandaletky. V případě odřených prsou si vyberte spodní prádlo, které pomáhá snižovat třecí plochy.

 

Jemná intimní pěna BIO (349 Kč)

Jak se zbavit fleků po odření

Pokud vám po odření zůstávají na stehnech nevzhledná tmavší místa, puchýřky nebo jizvičky, nepřestávejte používat Pěstící tělový olej a poctivě s ním ranky mažte. Pomáhá s regenerací kožní bariéry, prokrvuje a změkčuje tkáň. Tím pomáhá pokožce vrátit se do původního stavu. Navíc ji dělá ještě jemnou a pružnou.

 

Přejít na e-shop
Zpět do obchodu