Jak pečovat o pleť v době nachlazení?

nachlazení

Zahnala vás nemoc do postele a nemáte energii ani vstát a jít si uvařit čaj, natož dodržovat pečlivou ranní a večerní rutinu, která obsahuje několik kroků? V článku vám poradíme, jak se o svou pleť v době nachlazení postarat skoro bez námahy.

Důkladné čištění a hydratace je základ

Snažte se alespoň pleť denně vyčistit jedním čistícím produktem – třeba naší Obličejovou mycí pěnou. Zbavíte se všech nečistot a uvidíte, že se budete po všech stránkách cítit mnohem lépe, než s mastným a zpoceným čelem.

Obličejová mycí pěna (359 Kč)

Při čištění buďte obzvlášť opatrní v oblasti očí, nosu a úst, kde je pleť nejvíce namáhaná. Metodu tzv. dvojího čištění můžete v tyto dny vynechat, pokud se na to necítíte.

Po vyčištění pleť hydratujte. Cítíte se dnes lépe? Použijte hydratační a uklidňující tonikum nebo sérum. Pomůže i oční sérum, které redukuje napuchlost očí a zároveň účinně vyživuje oční okolí.

Sérum na oční okolí 30 ml (859 Kč)

Těšíte se, až si zalezete zase do peřin? V tom případě si vystačíte jen s hydratačním denním krémem. Častým smrkáním dostává okolí nosu hodně zabrat, proto si krém nechte po ruce a pravidelně nanášejte znovu. Oceníte určitě i kvalitní balzám na rty, které také trpí na vysoušení a můžou praskat.

Denní ochranný obličejový krém (749 Kč)

Tipy, jak pleti v náročném období ulevit

  • Vybírejte si krém s obsahem bambuckého másla, které dobře snáší i citlivá a jemná pokožka. Skvěle vyživuje, uzamyká v kůži vlhkost a má antibakteriální a protizánětlivé účinky.
  • V průběhu dne můžete pleť hydratovat i pomocí obličejové mlhy.
  • Pořiďte si zvlhčovač vzduchu – díky němu se pleť méně vysušuje a bude se vám i lépe dýchat.
  • Nezapomínejte na dostatečný pitný režim – pijte pravidelně bylinné čaje nebo čistou vodu.

 

Ve chvílích, kdy vám společnost dělají především kapesníčky, hrnky teplého čaje a teploměr, je těžké dodržovat klasickou péči, kterou jinak pleť vyžaduje. Když vám není zrovna hej, nepřemáhejte se a dopřejte si alespoň základ v podobě. Vaše tělo teď nejvíc potřebuje klid a odpočinek, aby se mohlo co nejrychleji uzdravit.

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

Jak na ranní a večení skincare rutinuIntimní hygiena 

 

Zpět do obchodu