Benefity hedvábí pro naše vlasy a pleť

Pečujte o svou pleť i vlasy nejen správnou ranní a večerní rutinou, ale i během spánku. Proč se staly hedvábné povlaky na polštáře a gumičky do vlasů tak populárními? Přečtěte si, proč byste měli vyměnit bavlnu za hedvábí i vy.

Proč právě hedvábí?

Kvalitní přírodní hedvábí z kokonů bource morušového představuje skvělou alternativu běžných bavlněných produktů – ať už jsou to polštáře, nebo gumičky. Při výběru se zaměřte na to, aby ve složení bylo opravdu pouze morušové hedvábí, ne polyester nebo satén. U skutečně kvalitních výrobců se dozvíte také gramáž nebo hustotu v jednotkách tzv. „momme“ ­– čím vyšší číslo, tím kvalitnější a odolnější látka.

Hedvábí ocení především lidé s citlivou pletí či akné. Je totiž hypoalergenní, působí antibakteriálně a vytváří bariéru proti roztočům a dalším alergenům. Na rozdíl od bavlny navíc nevstřebává vlhkost z okolí ­– to prospěje vaší pleti i vlasům.

Účinky hedvábí na vlasy

Díky hladké a lesklé textuře budou po hedvábí vaše vlasy lehce klouzat a nedojde k jejich lámání a krepatění, nebo dokonce elektrizování. Ocení ho také majitelky kudrnatých vlasů ­– díky tomuto materiálu se totiž vlasy nebudou tolik vysušovat a vlnky vydrží i přes noc. Hedvábný povlak na polštář tak doplní kvalitní vlasovou kosmetiku a může být třešinkou na dortu vaší péče o vlasy.

TIP: Svým vlasům můžete dopřát i hedvábnou gumičku, tzv. scrunchie. Ta vlasy nijak netlačí ani netrhá, přitom je ale udrží na místě.

Hedvábná gumička - černá (420 Kč)

Hedvábná gumička - béžová (420 Kč)

Benefity hedvábí pro pleť

Taky si rádi uprostřed noci otočíte polštář chladnější stranou pod hlavu? S hedvábným povlakem nebudete muset ­– mezi jeho nejcennější benefity patří právě přirozená termoregulace. Hedvábí skvěle izoluje a jemně chladí, pomůže vám proto v boji proti kruhům pod očima. Hladký povrch se navíc o pleť nezachytává, takže nesvědí a omezuje tvorbu vrásek vznikajících z otlačení.

Protože hedvábí nevstřebává vlhkost z okolí, nebude do sebe vsakovat séra ani krémy, které aplikujete ve své kosmetické rutině. Ty tak budou působit přesně tam, kde mají.

Pokud rádi spíte v úplné tmě, nebojte se sáhnout po hedvábné spací masce. Ať už doma, nebo na cestách, pomůže vám usnout, a nemusíte se bát otlaků ani opuchlých očí.

V LOBEY jsme pro ničím nerušený a klidný spánek vytvořili Hedvábný spací set. Obsahuje povlak na polštář, lehčí a volnější gumičku ideální na noc, ale taky spací masku ­z kvalitního přírodního morušového hedvábí.

Spací set - hedvábný povlak na polštář, škraboška na spaní a gumička (béžový) (2800 Kč)

 

Spací set - hedvábný povlak na polštář, škraboška na spaní a gumička (černý) (2800 Kč)

Jak o hedvábné produkty správně pečovat? 

Hedvábné povlaky doporučujeme prát ručně ve vlažné vodě a neždímat. Povlak na polštář je možné prát i v pračce, ale výhradně na jemný program (nebo program hedvábí), maximálně na 30 °C. Prostředky na ruční praní nebo určené do pračky musí být vhodné pro hedvábí nebo jemný textil – pH by mělo být neutrální a složení bez bělidel. Sušení v sušičce nedoporučujeme. Povlak z hedvábí nechte volně uschnout.

Dopřejete si kousek luxusu pro lepší spánek? Napište nám na našem Facebook profilu.

 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

Stárnutí pleti vypadávání vlasů na podzim

 

Zpět do obchodu