Pigmentové skvrny na obličeji

blog_bezCTA_desktop_pigmentove-skrvny copy

Pigmentové skvrny se mohou vyskytovat na celém těle, naši největší pozornost ale mají ty na obličeji. Odborně se jim říká melasma a mohou představovat kosmetický problém. V novém článku si rozebereme, jak přesně hyperpigmentace na tváři vypadají a jak je odstranit.

Jak hyperpigmentace vznikají?

Pigmentové skvrny na obličeji i na těle mívají nejrůznější tvary a velikosti. Mohou mít podobu od drobných flíčků připomínajících pihy až po rozsáhle tmavě zbarvené plochy. Obvykle jsou tyto skvrny na obličeji hnědého odstínu různé intenzity a kontrastují se zbytkem pleti. Ať už jsou pigmentové skvrny jakéhokoliv rozměru, obvykle nebývají plastické a na pleti a pokožce tak nijak nevystupují.

Flíčky přenechte dalmatinům

Pokud se chcete pigmentových skvrn zbavit, máte několik možností. Můžete zvolit pomoc dermatologů, kosmetiček nebo na to jít sami pomocí vhodných produktů.

  • Dermatolog může provést laserové odstraní pigmentových skvrn. Po prvním laserovém ošetření je obvykle skvrna odstraněna z 50-70 % a ošetření je nutné opakovat. Po celou dobu je nutné vyhýbat se slunečnímu záření.
  • U kosmetiček můžete absolvovat ošetření pomocí chemických peelingů s obsahem AHA nebo BHA kyselin. Chemické peelingy pronikají do pokožky, kde nastartují obnovu buněk. Dochází i k odstranění výše uložených melanocytů, tedy buněk produkujících melanin způsobující hyperpigmentaci.
  • Pravidelný chemický peeling si můžete dopřávat i sami doma. Doporučujeme náš LOBEY AHA Peeling s postupným uvolňováním, díky kterému jsou kyseliny do pleti uvolňovány postupně po vrstvách. To má zásadní vliv na prevenci vzniku podráždění a případných vážnějších zánětů kůže spojených s konvenčními AHA kyselinami.

AHA Peeling s postupným uvolňováním 50 ml (599 Kč)

K odstranění pigmentových skvrn můžete použít i pleťová séra zaměřená na odstranění tmavých skvrn a sjednocení pleti. Vyzkoušejte LOBEY Lokální sérum na pigmentové skvrny. Je vytvořené pro cílené ošetření pigmentových skvrn, viditelně zmírňuje tmavé skvrny a zabraňuje vzniku nových. Rozjasňuje a sjednocuje odstín pleti.

Lokální sérum na pigmentové skvrny 15 ml (700 Kč)

Při používání produktů proti pigmentovým skvrnám si důkladně přečtěte správný postup používání. Nikdy také nezapomeňte během dne používat SPF ochranu s ochranným faktorem alespoň 30. Jsou to totiž právě sluneční paprsky, které potíže s hyperpigmentacemi prokazatelně zhoršují.

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

Pigmentové skvrny-mobile  Peceopletvlete-blog-socialnisite

Zpět do obchodu