Kyselina hyaluronová: Proč ji naše pleť potřebuje?

blog_bezCTA_desktop_kys.-hyaluronova 

Kyselina hyaluronová, která se přirozeně nachází v našem těle, je klíčovou látkou pro hydratovanou a mladistvě vypadající pleť. Je známá i svou ohromující schopností zadržet až 1000násobek své hmotnosti ve formě vlhkosti. V dnešním článku vám představíme jednotlivé druhy kyseliny hyaluronové a vysvětlíme, proč je skvělým pomocníkem i v boji proti vráskám.

Proč je pro naši pokožku důležitá?

Polovina celkového množství kyseliny hyalutonové se v našem těle nachází v kůži, a to především v její svrchní části – pokožce. Zhruba od 25. roku života naše pleť začíná stárnout, kyselina hyaluronová se z buněk postupně vytrácí a kůže ztrácí své původní vlastnosti. Při jejím nedostatku je pleť suchá, dehydratovaná a má vyšší sklon k tvorbě vrásek.

S přibývajícím věkem se v pokožce i hůře udržuje vlhkost, proto je důležité ji do pokožky dodávat pomocí sér nebo krémů. Kyselina hyaluronová dodá hydrataci a napomáhá obnově vnější povrchové vrstvy pokožky. Ta poté působí jemnější a hladší a také se okamžitě zlepšuje vzhled jemných vrásek.

Hyaluronové sérum Intense 30 ml (1300 Kč)

Druhy kyseliny hyaluronové a jejich účinky

Můžeme ji rozdělit na základě velikosti molekul na:

  • vysokomolekulární,
  • nízkomolekulární,
  • a oligomerní kyselinu hyaluronovou s nejmenšími molekulami.

Čím menší částice kyseliny hyaluronové jsou, tím lépe pronikají do hlubších vrstev naší pokožky. Je tak dosaženo zdokonalení anti-agingového účinku kyseliny hyaluronové a také zvýšení elasticity pleti. Oligomery kyseliny hyaluronové navíc fungují jako signální molekuly, které hluboko v pokožce předávají signál pro zvýšení tvorby tělu vlastní kyseliny hyaluronové. Tím urychlují regenerační procesy kůže a podporují tvorbu kolagenu.

Tím, že je kyselina hyaluronová našemu tělu vlastní, je vhodná pro všechny typy pleti a produkty s jejím obsahem lze používat v rámci ranní i večerní péče o pleť.

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

 1000x628_10hrichu-vrasky (1)    Dehydratovana-pokozka-CTA-mobile

Zpět do obchodu