7 mýtů o celulitidě – věřila jste jim taky?

banner_clanek_7mytucelulitida

Celulitida trápí mnoho z nás, a tak je často probíraným tématem. A jak už to tak bývá, když se o něčem hodně mluví, rozšíří se i mnoho mýtů. Jaké mýty o celulitidě nejčastěji slýcháme? Pojďme se na ně podívat a říct si, jak to ve skutečnosti s celulitidou je. 

1. Mýtus: celulitida je jen záležitostí žen

I když celulitida postihuje především ženy, nevyhýbá se ani mužům. Ve výjimečných případech se vyskytuje i u mužů, kteří mají přebytek estrogenu. U žen se vyskytuje častěji nejenom kvůli hormonu estrogenu, ale i z důvodu rozdílů v uspořádání pojivé tkáně a tukových buněk v podkoží.

2. Mýtus: celulitidu mají pouze ženy s nadváhou nebo obezitou

Celulitida se nevyhýbá ani štíhlým ženám. Na vině je především oslabení kolagenových vláken a lymfatické změny. Nadváha ovšem celulitidu zhoršuje a je kvůli ní viditelnější.

3. Mýtus: na boj s celulitidou je nejlepší kardio cvičení

Kardio cvičení je v boji proti celulitidě důležité, samotné ale nestačí. Důležitý je pravidelný a vyvážený pohyb, tedy kombinace kardio cvičení a silového tréninku. Díky posilování dojde ke zpevnění svalů a podkoží. Kůže se vypne a pomerančová kůže se zredukuje. 

4. Mýtus: zadržování vody v těle způsobuje celulitidu

Celulitida vzniká přeměnou tukových buněk, která je způsobena lymfatickými změnami. Na vině je tedy nedostatečná schopnost těla zbavovat se správně odpadních látek, které se začnou usazovat v tukových buňkách uložených pod kůží.

článek celulitida mýty

5. Mýtus: krémy a séra proti celulitidě nezabírají

Samotné krémy a séra problém neřeší, pokud si ale vyberete kvalitní produkt s ověřenými účinky aktivních látek jsou výbornými a důležitými pomocníky v boji proti celulitidě. Krémy proti celulitidě od Lobey obsahují látky, které zvyšují mikrocirkulaci, urychlují metabolismus tuků, pokožku vyživují, hydratují a posilují její elasticitu. Pro dosažení maximálních výsledků je důležitá pravidelná a správná aplikace krémů proti celulitidě. Doporučujeme krém používat pravidelně 1-2× denně, ideálně (ne však nutně) po sprše na vlhkou a rozehřátou pokožku. K masáži můžete ideálně použít i masážního ježka nebo baňku.

 

Krém proti celulitidě (559 Kč)

 

 

6. Mýtus: opálení pomáhá celulitidu redukovat

I když by se vám mohlo zdát, že opálením se celulitida zredukuje, je to přesně naopak. Opálená pokožka se může na první pohled zdát jako méně zasažená celulitidou, ale je to jen klam. Ve skutečnosti ultrafialové paprsky způsobují v kůži vznik volných radikálů, které následně způsobují rozpad bílkovin kolagenu a elastinu. Kolagen a elastin udržují pleť vypnutou a pružnou. Sluneční záření tedy celulitidu zhorší. 

7. Mýtus: celulitidu lze odstranit jednou pro vždy

S celulitidou to bohužel není tak jednoduché. Celulitidu ovlivňují nejenom genetické predispozice, ale i zdravá a vyvážená strava a celkově zdravý životní styl. Nejde ji proto odstranit rychle a jednou provždy. K redukci celulitidy a následnému udržení krásné pokožky vede dlouhodobá cesta. Buďte trpělivé a pečlivé. Výsledek se zaručeně dostaví.

 

Přečtěte si také článek 8 tipů v boji proti celulitidě a zjistěte, jak celulitidu efektivně zredukovat.

 

Přejít na e-shop

 

Mohlo by vás zajímat

5 Skincaretipy pro sportovce

Zpět do obchodu