Akné na zádech: Co ho zapříčiňuje a jak se ho zbavit?

blog_bezCTA_akne-na-zadech

S akné se za život setká i více než 90 % populace. Nejčastěji se vyskytuje na pleti, ne výjimečně se ale objeví i na zádech. Proč tomu tak je a co můžete dělat, pokud chcete projevy akné na zádech zmírnit? Dozvíte se v našem novém článku. 

Akné na zádech se od toho na pleti nijak neliší 

Princip je podobný jako při vzniku akné na pleti. V pokožce dochází k nadprodukci mazu, který následně ucpává póry a vznikají tolik nepříjemné pupínky. 

Akné na zádech je ale navíc specificky ovlivněno dalšími faktory. Mezi ně patří například v podstatě trvalé zakrytí pokožky, ke které se nedostává čerstvý vzduch, a proto snadno dochází k zapaření. Další zásadní odlišností je nesnadné umytí zad, proto se mohou na špatně umytých místech pupínky vyskytovat o něco více. 

Za pupínky mohou špatně umytá záda, pot i nepraná podprsenka 

Při mytí zad je důležité nejenom umýt opravdu celou plochu, záleží ale i na produktu, který k mytí používáte, a jak se následně o pokožku staráte. Vyberte si čisticí produkt, který nevysušuje, v ideálním případě rovnou takový, který je určený k boji proti akné. Doporučit vám můžeme naši Mycí pěnu na akné – ta zmírňuje viditelné projevy akné a udržuje tvorbu kožního mazu v normě. Zanechává pokožku čistou a zklidněnou bez pocitu vysušení. 

Mycí pěna na akné 150 ml (480 Kč)

 

Jedním z hlavních faktorů ovlivňujících vznik akné na zádech je pot, proto si pořádně umyjte záda především po cvičení. Do sprchy jděte až po 10 až 15 minutách, které potřebuje tělo ke snížení produkce potu. Pokud tuto přestávku nedodržíte, s největší pravděpodobností se budete po osprchování stále potit a zaděláte si na další pupínky. 

Skvělým pomocníkem v boji proti akné na zádech je peeling, pomáhá totiž odstraňovat odumřelé kožní buňky. Vyzkoušejte náš recept na kávový peeling, který si snadno připravíte doma pouze ze 2 surovin. Dopřávat si ho můžete 1x až 2x týdně. 

Volte oblečení z prodyšného materiálu 

Tím, že oblečením svá záda téměř trvale zakrýváme, je obzvláště důležitý výběr materiálu. Zvolte oblečení nejlépe z bavlny, lnu, bambusu, konopí nebo vlny. Ženy musí dbát i na pravidelné praní podprsenky, kterou je třeba prát po každém nošení, hromadí se v ní totiž pot, špína, prach a další nečistoty. Perte ji ve studené nebo vlažné vodě a za použití šetrného pracího prostředku. 

 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

 

 Dehydratovana-pokozka-CTA-mobile Aknevlete-blog-mobile

Zpět do obchodu