5 snadných změn, které vám pomohou v boji proti akné

blog_bezCTA_akne_1

Pokud vás trápí akné po dlouhé měsíce nebo roky, tak bohužel nezmizí ze dne na den. Existuje totiž několik vnějších vlivů, které akné zhoršují, a na něž je dobré se zaměřit. Pojďte si přečíst o 5 změnách v životním stylu, které vám pomohou zmínit viditelné projevy pupínků. 

Ručník měňte každý den, povlak na polštář každý týden 

V ručníku se drží vlhkost, která je rájem pro množení bakterií. Ty si snadno přenesete na obličej a máte zaděláno na další pupínky. Proto ručník poctivě měňte každý den a určitě ho nikomu nepůjčujte! 

Pravidelně měňte i povlak na polštář, a to nejlépe každý týden. Množí se v nich bakterie a roztoči, kteří si v látce plné odumřelé kůže, potu a případných zbytků kosmetiky vyloženě libují. Ideální volbou jsou povlaky na polštář z hedvábí – jsou totiž prodyšné a v hladké látce se nemnoží bakterie ani plísně. 

Snažte se nesahat si na obličej 

Tak schválně, kolikrát si během dne mimoděk sáhnete na obličej? Pokuste se na tento zlozvyk někdy soustředit – určitě budete překvapení, jak často to děláte. Přitom se jedná o jeden z nejrychlejších způsobů, jak si na obličej zanést nespočet bakterií a nečistot, ruce totiž většinou nemáte čisté a vydezinfikované. 

Myslete ale i na to, jak často si k obličeji přikládáte mobil, a ten také udržujte v čistotě. Sklo pravidelně čistěte hadříkem s dezinfekcí. 

Dopřejte si dostatek spánku a vyhýbejte se stresu 

Ve spánku se v těle uvolňuje hormon melatonin, který povzbuzuje regenerační procesy v těle. Pokožka se regeneruje, obnovuje a vylučuje z těla toxiny. Během spánku dochází k přirozené exfoliaci pleti, během níž se odlučuj odumřelé kožní buňky. Pokud spánek není dostatečně kvalitní a dlouhý, organismus nestihne tento proces zcela dokončit. Odumřelé kožní buňky zůstávají na povrchu pokožky, ucpávají póry a zapříčiňují vznik pupínků. 

Při nedostatku spánku naše tělo navíc začíná vytvářet stresový hormon kortizol, který negativně ovlivňuje pleť. Kvůli jeho vysoké hladině vznikají tmavé kruhy pod očima i vrásky. 

Tip: Použijte na noc náš AHA Peeling, který odstraňuje z pleti odumřelé kožní buňky a stimuluje obnovu nových. Pomáhá navíc se zjemněním jizviček po akné, čistí póry a snižuje výskyt černých teček. 

Omezte alkohol a cigarety 

Alkohol a cigarety do velké míry ovlivňují kvalitu pleti. Víkendová sklenička vína sice na obličeji nenapáchá nenávratné škody, mějte ale na paměti, že alkohol dehydratuje a ničí zásoby vitamínu A. Pokud si ji neodpustíte, nalejte si i čistou vodu, kterou doplníte ztracenou hydrataci. 

Cigarety jsou ještě zákeřnější, protože se prachové částice z dýmu usazují v pórech, což společně s mazem zhoršuje vzhled pleti. Kouření způsobuje i předčasné stárnutí pleti – tedy tvorbu vrásek a našedlý nezdravý odstín pokožky. 

Zaměřte se na zdravou stravu 

Zdravá a vyvážená strava je klíčem nejen ke zdravému tělu, ale i zdravé pleti. Kromě výše zmíněného alkoholu je největším hříchem nadmíra jednoduchých cukrů a soli. Pojídání sladkostí vede ke zvýšení inzulínu, což přes stimulaci testosteronu podporuje tvorbu mazu a má vliv na ucpávání mazových žlázek. Neříkáme, že se už nikdy nemáte dotknout solených chipsů nebo čokolády, pokud vás ale trápí akné, pokuste se je alespoň omezit a raději do stravy zařaďte více ovoce a zeleniny. 

Co pomáhá na zmírnění akné vám? Prozraďte nám to v komentářích na našem Facebooku.

 

Jak si na obličej přestat sahat? Podívejte se na video:

 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

 1000x628_akne 1000x628_

Zpět do obchodu