Připravte svou pokožku na léto

banner_clanek_peeling01

Věděli jste, že každý den se z naší pokožky odloučí několik milionů odumřelých buněk a za celý náš život je to tedy přibližně 20 kg mrtvých buněk? Pokud chcete dosáhnout efektu svěží a mladě vypadající pokožky a přes léto získat zdravé a dlouhotrvající rovnoměrné opálení, zařaďte peeling do vaší péče o pokožku těla.

Jemný pleťový peeling konjakovou houbičkou se už nejspíše stal nedílnou součástí vaší péče o pleť. Věnujete ale stejnou pozornost i pokožce vašeho těla? I pokožka vašeho těla si zaslouží vaši pravidelnou péči. Důležitá je nejenom pravidelná hydratace, ale i masáž a odstranění odumřelých kožních buněk.

Čím je tělový peeling prospěšný?

Staré buňky naší pokožky postupně degenerují, odumírají a odlupují se. Během 3-4 týdnů se postupně vymění celá pokožka. Tělový peeling je tedy nezbytný, protože:

  • zbaví pokožku odumřelých buněk, které jinak ucpávají póry, a především na zádech a hrudníku způsobují akné
  • pokožku dokonale připraví na následnou aplikaci krému nebo pěstícího tělového oleje, a umožní tak lepší vstřebání aktivních látek z produktů
  • díky peelingu se zlepší prokrvení pokožky, a nové kožní buňky se tak tvoří mnohem rychleji
  • pravidelným peelingem se pokožka stává jemnější a pružnější

tělový peeling - body scrub

Jak správně tělový peeling provádět?

Peeling těla bychom mohli rozdělit do tří kroků:

  1. Příprava pokožky na peeling
  2. Samotný peeling
  3. Regenerace pokožky po peelingu

Příprava pokožky na peeling

V první fázi svou pokožku na peeling připravte. Dejte si sprchu nebo se na chvíli „naložte“ do vany. Voda by měla být spíše vlažná, ledové nebo příliš teplé se vyvarujte.

Samotný peeling pokožky

V druhém kroku následuje již samotný peeling. Peeling na tělo si můžete jednoduše umíchat sami doma nebo si vzít na pomoc konjakovou houbičku s lufou. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv možnost, peeling provádějte jemnými krouživými pohyby po ještě vlhké pokožce. Nevynechejte oblast zad, která je obzvláště náchylná na tvorbu akné. Zaměřte se také na místa, která bývají nejsušší – tedy oblast kolen, chodidel a loktů.

Pokud se rozhodnete pro peeling těla pomocí konjakové houbičky s lufou, nezapomeňte ji před použitím namočit do teplé vody na 3 až 5 minut, aby krásně změkla. Hrubou stranou s lufou si provádějte peeling ideálně jednou týdně. Jemná konjaková strana je vhodná i na každodenní použití. Po peelingu houbičku propláchněte, ale neždímejte. Houbičku nechte rovnoměrně ze všech stran vyschnout.

 

kávový peeling

 

Další možností je vytvořit si svou domácí směs na tělový peeling podle našeho jednoduchého receptu.

Na peeling budete potřebovat:

  • 1/3 misky mleté zrnkové kávy
  • 1/3 misky krystalového cukru
  • 1/3 misky Pěstícího tělového oleje LOBEY a slunečnicového oleje v poměru 1:2
  • 1/2 lžičky skořice (volitelně)

Takto připravený peeling bude pohlazením nejenom pro vaše tělo, ale díky opojné vůni kávy a skořice i pro vaše smysli. Látky v kávě podporují zdravou pokožku a kofein sám o sobě je silným antioxidantem, který může napomáhat i zvýšení hladiny kolagenu a zpomalit předčasné stárnutí buněk. Během jemné masáže tímto peelingem odstraní kávová sedlina také nečistoty a olej z vrchní vrstvy pokožky, což napomáhá uvolnění pórů. Kofein navíc přirozeně stimuluje průtok krve, což může pokožku dočasně napnout a odstranit nadměrné zadržování tekutin.

Přídavek skořice do peelingu zároveň podpoří prokrvení pokožky. Skořice ovšem může působit až lehce dráždivě v oblasti sliznic, těm se peelingem s přídavkem skořice vyhněte.

Regenerace pokožky po peelingu

Po provedení peelingu by měla přijít poslední část péče zaměřená na regeneraci a hydrataci pokožky. Pokožku hydratujte pomocí tělového mléka nebo pěstícího tělového oleje. Tělový olej aplikujte ještě na vlhké tělo.

 

Začleňte tělový peeling do vaší pravidelné zkrášlující rutiny. Ať už s domácí peelingovou směsí nebo i konjakovou houbičkou je to hračka a dosáhnete tak nejenom zdravého a mladého vzhledu pokožky, ale navíc budete předcházet zarůstání chloupků, krásně oživíte tón pleti a připravíte pokožku na dlouhotrvající opálení.

 

Přejít na e-shop

 

Zpět do obchodu