Jak se správně starat o pokožku po opalování?

banner_clanek_pokozkapoopalovani

Snad každý z nás touží po krásné bronzově opálené pokožce. Dlouhé pobyty na sluníčku ale naši pokožku snadno vysuší a urychlí její stárnutí. Naše pokožka tak dostává přes léto více zabrat a je potřeba se o ni dobře postarat nejenom před samotným opalováním ale i po. Pojďme se podívat, proč je péče o pokožku po opalování tak nezbytná a jak by měla správně vypadat.

Proč je péče o pokožku po opalování obzvláště důležitá?

Slunce je dobrý sluha, ale také zlý pán. Díky slunečnímu záření je naše pokožka krásně opálená, nálada lepší a zásoba vitamínu D vyšší. Nesmíme ale zapomínat na to, že sluneční UV záření nepřináší jen samá pozitiva. Dermatologové se shodují na tom, že sluneční paprsky pokožku vysušují, prohlubují vrásky, urychlují stárnutí pokožky a u někoho mohou vytvářet nepěkné pigmentové skvrny.  

Sluncem unavené pokožce je tedy nutné dopřát kvalitní péči. Poopalovací péče pomáhá urychlit regeneraci, navrátí pokožce její ztracenou hydrataci a zklidní ji. Kvalitní přípravky po opalování účinně zpomalují stárnutí pokožky způsobené slunečním UV zářením a zamezují vzniku nových vrásek. Zároveň mají chladivý efekt, takže přináší okamžitou úlevu.

Péče po opalování

Správná péče po opalování

Než začnete aplikovat přípravky po opalování, dejte si sprchu. Po celém dni je potřeba opláchnout ze sebe pot, zbytky opalovací krému a nečistoty, které se během dne na našem těle usadí. Zároveň pokud jste letní den trávili u vody, je vaše tělo od chlorované či slané vody, popřípadě i od písku. Osprchujte se vlažnou vodou. Vyhněte se teplé vodě či dlouhým koupelím. Použijte šetrný sprchový gel, který pokožku nedráždí, ale zároveň dokáže účinně očistit pokožku například od zbytků opalovacího mléka. Po osprchování pokožku vysušte, ale nijak ji nedřete, spíše jen opatrně ručníkem poklepávejte.

Po osprchování použijte kvalitní mléko po opalování, které pokožku intenzivně vyživí, hydratuje a vám přinese okamžité ochlazení a úlevu. Pokud zrovna nemáte po ruce produkt určený přímo po opalování, použijte alespoň tělové mléko nebo pěstící tělový olej, které vaši pokožku také hydratují. 

Mléko po opalování 200 ml (449 Kč)

Kdy používat mléko po opalování?

Po každém pobytu na sluníčku je potřeba použít přípravky speciálně určené po opalování. Tyto produkty nejenom, že dopřejí pokožku regeneraci po náročném dni na sluníčku, ale navíc pomáhají prodloužit opálení.

Přípravky po opalování používejte nejenom v dny, kdy se opalujete, ale i následující dny. Pobyt na sluníčku je pro pokožku náročný, a tak se pokožka s nadměrným slunečním zářením vyrovnává i několik následujících dní po opalování. Pokud se vrátíte z dovolené od moře nebo i ze slunečné dovolené strávené na chatě, můžete s klidným svědomím své tělové mléko nahradit mlékem po opalování klidně ještě celý týden nebo i dva poté.

 

Přejít na e-shop

 

Mohlo by vás zajímat

Zdravé opalování spálená pokožka od sluníčka

Zpět do obchodu