Jak si vybrat kvalitní produkt po opalování?

banner_clanek_produktpoopalovani

V dnešní době je na trhu nepřeberné množství přípravků po opalování, jak si tedy správně vybrat? Důležité je zaměřit se především na složení daného produktu, které je zásadní nejenom u přípravků po opalování, ale u veškeré pečující kosmetiky. Pojďme se společně podívat na to, jaké složení by mělo být u kvalitních produktů po opalování, které v létě používáte.

Krém nebo mléko po opalování?

Ještě než se zaměříme na samotné složení, pojďme si říct, jaký je rozdíl v krému a mléku po opalování. Obecně doporučovaná jsou spíše mléka po opalování, obzvláště na pokožku, která se již lehce spálila. Svou konzistencí jsou lehčí a mnohem lépe se roztírají a vstřebávají, takže na pokožce nezanechávají mastný film. Oproti tomu krémy po opalování jsou hutnější a aplikace je o něco horší, takže zabere více času. Navíc se díky krému po opalování může na pokožce vytvářet mastný film.

Jaké složky by kvalitní přípravek po opalování měl obsahovat?

Jedná se především o tyto látky:

  • Panthenol,
  • Aloe vera,
  • mandlový olej,
  • Inca Inchi,
  • máta peprná.

Proč nesmí chybět panthenol v každém kvalitním přípravku po opalování?

Panthenol funguje jako první pomoc pro kůži spálenou od sluníčka. Kůže nadměrně ozářená sluníčkem zčervená, pálí a je bolestivá na dotek. Panthenol ji přináší úlevu, zklidnění a příjemně chladí. Je také nezbytný pro metabolismus kožních buněk a urychluje obnovu poškozených tkání. Panthenol udržuje pokožku zdravou, hydratuje ji a působí jako prevence vzniku a rozvoje vrásek.

Aloe vera pro hlubokou hydrataci

Produkty po opalování by měly obsahovat i Aloe vera, které pokožku hluboce hydratuje a zregeneruje. Hydratace je naprosto zásadní, protože sluneční paprsky kůži velmi vysušují. Aloe vytváří na pokožce ochranný film a díky jeho antioxidační aktivitě a obsahu vitaminu A a E se může poškozená kůže kvalitně regenerovat.

Hladká a vyživená pokožka díky mandlovému oleji

Mandlový olej má vysoké hydratační účinky, přirozeně obsahuje vitamín A, E, F a spektrum minerálních látek jako jsou draslík, vápník, hořčík. Podporuje pružnost pokožky a má zklidňující účinky na citlivou a podrážděnou pokožku, kterou zanechá hladkou a vyživenou.

Inca Inchi

Přírodní zázrak jménem Inca Inchi pro rychlejší obnovu pokožky

Unikátní látkou v produktech po opalování je Inca Inchi. Inca Inchi je rostlina pocházející z Peru, která přináší pro naši pokožku řadu benefitů. Extrakt z Inca Inchi se zpracovává do vysoce vstřebatelného suchého oleje, který zanechává pokožku hedvábnou a vláčnou. Pomáhá předcházet rohovatění pokožky, zlepšuje její pružnost a přispívá k rychlejší obnově kůže. Díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin pomáhá udržet přirozenou rovnováhu lipidů v pokožce.

Máta peprná pro osvěžení

Máta peprná je pohlazením pro naši pokožku i mysl. Je známá pro své chladivé a uklidňující účinky. Díky mátě mají produkty příjemnou svěží vůni, která působí blahodárně na naše smysly. Pokožku tonizuje a obecně je vhodná pro osvěžení sluncem zatížené pokožky.

Vyzkoušejte LOBEY Mléko po opalování 200 ml (449 Kč)

 

Pokud i vy toužíte po dlouhotrvajícím zlatavém opálení, nezapomínejte na kvalitní péči nejen během, ale i po opalování. Vaše tělo se vám odmění krásně opálenou, hladkou a vyživenou pokožkou. Slunci není třeba se vyhýbat, ale je potřeba k němu přistupovat zodpovědně.

 

Přejít na e-shop

 

Mohlo by vás zajímat

spálená pokožka od sluníčka Jak se starat o pokožku po opalování

Zpět do obchodu