8 tipů v boji proti celulitidě

Celulitida-blog-web

Takzvaná pomerančová kůže se objevuje u 98 % žen, a to bez ohledu na jejich váhu nebo věk. Boj proti ní vyžaduje jistou dávku trpělivosti a péče, určitě ale můžete její projevy zmírnit. Přečtěte si 8 tipů, které vám pomůžou na cestě za krásnou hladkou pokožkou bez celulitidy. 

 

1. Dostatečný pitný režim je základ

Dostatek tekutin podporuje krevní oběh a průtok lymfy, a tím i správné odplavování škodlivých látek z organismu. Zároveň dodává pokožce potřebnou hydrataci. Doporučuje se vypít 2 až 3 litry denně – ideálně čisté vody nebo bylinných čajů. Vyhýbejte se slazeným syceným limonádám, energetickým nápojům a alkoholu. 

2. Záleží na složení vašeho jídelníčku

Vyhýbejte se potravinám s vysokým obsahem soli, které tělo zbytečně zatěžují a zavodňují. Naopak se zaměřte na potraviny s obsahem antioxidantů, mezi které patří jahody, borůvky, maliny i vysokoprocentní hořká čokoláda. Účinné jsou i potraviny s vysokým obsahem vitamínu C, omega-3 nenasycených mastných kyselin a bílkovin, které pomáhají redukovat tuk a posilují tvorbu kolagenu. 

3. Pravidelným pohybem ke zdravé pokožce

Ideální je kombinace kardio cvičení a silového tréninku, během kterého se zaměřte na cvičení břišních, stehenních a sedacích svalů. Na cvičení v posilovně vás moc neužije? Jděte se projít. I pár minut denně na čerstvém vzduchu vám pomůže okysličit celé tělo, rozproudit krevní oběh a lymfatický systém. 

4. Spánek je všelék na všechny neduhy

Relaxace a spánek pomáhají tělu regenerovat a odstraňovat stres. Ten jinak zvyšuje množství toxinů, které se pak ukládají v pokožce.  

5. Podpořte tvorbu kolagenu v kůži

Kolagen je primární složkou naší kůže a přispívá k její pružnosti a hydrataci. Během stárnutí kolagenu v těle ubývá a dochází k rozpadu starší pojivé tkáně. Pokožka se stává méně pružnou a není schopná rychlé regenerace. Jeho množství můžete doplňovat pomocí nejrůznějších kolagenových přípravků v podobě tablet a nápojů, nebo podpořte jeho tvorbu v pokožce vhodnými kosmetickými přípravky.  

6. Saunování jako relax pro mysl i tělo

Saunování je nejen relaxační záležitostí a vyplavují se během něj endorfiny, ale také během něj dochází k ohřátí těla nad normální tělesnou teplotu a uvolnění svalů. Opakovaným střídáním tepla a zimy se pokožka čistí od šupinek staré kůže, nečistot a bakterií a zlepšuje se proudění lymfy v těle, která souvisí právě s pevnou pokožkou. 

7. O svou pokožku pravidelně pečujte

Pokožku je důležité pravidelně hydratovat nejen pomocí dostatečného pitného režimu, ale také hydratačními tělovými mléky nebo pěstícími tělovými oleji. Po jejich použití zůstane kůže vláčná, pružná a jemná na dotek.  

8. Vsaďte na masáž a krémy proti celulitidě

Masáž rozproudí lymfatický systém, zlepší cirkulaci krve a napomůže zpevnit svalstvo a pokožku. Díky tomu se z kůže snáze odplavují toxiny a zmírní se projevy pomerančové kůže. Důležité je provádět masáž pravidelně a důsledně. Začít s ní můžete už ve sprše. Pokožku připravte střídáním teplé a studené vody, poté použijte tělovou peelingovou lufu a masírujte směrem odspodu nahoru krouživými pohyby. 

Po sprše sáhněte po našem speciálním krému proti celulitidě, který obsahuje několik aktivních látek: 

  • FORSLEAN ® – extrakt z kořene Coleus Forskohlii – napomáhá mikrocirkulaci krve, podporuje štěpení tuků a odplavování mastných kyselin z tukové tkáně. 
  • Kofein z Matcha Tea – napomáhá odplavování přebytečné vody z podkožní tkáně. Zároveň urychluje metabolické procesy a přispívá k regeneraci pokožky. 
  • Kapsaicin z Chilli papriček – prohřívá pokožku, urychluje metabolické procesy a odplavování mastných kyselin z tukové tkáně. 

 

Krém proti celulitidě (559 Kč)

 

K dostání je i ve formě náhradní náplně. V boji proti celulitidě nezapomínejte i na ostatní důležité kroky. Obrňte se jistou dávkou trpělivosti, buďte pečlivé a výsledek se zaručeně dostaví.

Jaké kroky pro zmírnění celulitidy se osvědčily Vám? Dejte nám vědět do komentářů na našem Facebooku

Přejít na e-shop

 

Mohlo by vás zajímat

6 5

Zpět do obchodu