6 jednoduchých kroků, na které byste neměl v koupelně zapomenout!

banner_clanek_intimhygiena_muzi

Dny drsných, neudržovaných chlápků jsou již minulostí a každá žena ocení, když má vedle sebe chlapa, který o sebe dbá, a to obzvláště v oblasti intimních partií. Správná hygiena vaší chlouby má totiž vliv na její sexuální zdraví. Nepříjemné pálení, svědění nebo dokonce záněty – to všechno sobě i partnerce můžete nesprávnou hygienou způsobit. A přece nechcete, aby něco takového způsobilo i pauzu ve vaší ložnici.

Tady je 6 jednoduchých kroků, díky kterým budete spokojenější jak vy, tak i vaše partnerka. Menší spoiler – jen o mýdlu a vodě nebude řeč, i když se na ně v první části zaměříme.

1. Čisté intimní partie jsou základ

Intimní partie byste měl umývat teplou vodou a speciálním přípravkem alespoň jednou denně. Nezapomínejte si jemně omýt i oblast pod předkožkou. Pokud sportujete, tak nevynechejte sprchu ani po sportovním výkonu. Během sportu se zapotíte, a zapocené a vlhké prostředí nahrává vzniku infekcí.

2. Sprcha jako správná předehra

Když máte před intimní chvilkou s partnerkou, určitě se chcete cítit fresh a není tedy nic jednoduššího než si dát před sexem sprchu. Zbavíte se potu, nepříjemných pachů a můžete snížit pravděpodobnost přenosu bakterií a infekcí, a ochránit tak svou partnerku před několika nepříjemnostmi. A navíc proč nespojit příjemné s užitečným a nedopřát si společnou sprchu s partnerkou jako příjemnou předehru.

Intimní hygiena muži

3. Na přípravky typu 3v1 zapomeňte

Jestli používáte univerzální přípravky typu 3v1, intimním partiím se radši vyhněte. Vaše intimní oblast má specifické kyselé PH okolo hodnoty 3,5, které když narušíte, vystavujete si riziku infekce, kterou pak můžete přenést i na vaši partnerku. Navíc tyto přípravky obsahují agresivnější a koncentrovanější surfaktanty, což jsou aktivní pěnové látky, které se obtížněji oplachují a mohou vás dráždit. Popřípadě při sexu i vaši partnerku a přeci nechce partnerku dráždit zrovna tímto způsobem.

Jemná intimní pěna BIO (349 Kč)

 

4. Vlhkost není úplně vždy žádoucí

Vlhkost ve vašem rozkroku je ideální leda tak pro mykózy a bakterie. Je tedy důležité udržovat intimní partie během dne v suchu, abyste se vy i vaše partnerka vyhnuli nepříjemným infekcím. Když se při sportu zapotíte, dejte si co nejdříve sprchu a důkladně se osušte.

5. Oholte se

Obecně platí, že čím méně ochlupení, tím méně pocení a tím pádem i méně hromadění bakterií. Pokud tedy dáváte přednost neholení si rozkroku, myslete na to, že je potřeba hygieně intimních partií věnovat větší pozornost. Pokud se holíte, je dobré intimní oblast před holením ve sprše nahřát teplou vodou. Tím se otevřou póry a holení vám půjde snáze. K snazšímu holení můžete využít také intimní pěnu. Jakmile se oholíte, nezapomeňte se znovu důkladně osprchovat pro dokonalou čistotu.

6. I vaše spodní prádlo hraje velkou roli

Věděl jste, že dokonce i taková věc jako je spodní prádlo, může mít vliv na pohyblivost vašich spermií? U výběru si dejte tedy pozor, jaké prádlo si vybíráte. U výběru spodního prádla se můžete držet jednoduchého pravidla: „Drž se dál od syntetických tkanin a v případě pochybností šáhni po staré dobré bavlně.“

Co se týče střihu, tak volnější střihy jsou ideální volbou, protože umožňují lepší cirkulaci vzduchu. Upnuté prádlo může způsobit podráždění kůže a zapaření, které má vliv například na vznik plísňové kožní choroby. Myslete tedy na to, až si příště půjdete nakoupit nové prádlo, že volnější je v tomto případě lepší. Mimochodem tahle zásada platí stejně tak i pro kalhoty. Na závěr snad ani netřeba připomínat, že prádlo je potřeba každý den vyměnit za čisté.

 

Přejít na e-shop

 

 Mohlo by vás zajímat

Skincaretipy pro sportovce 2_1

Zpět do obchodu