10 prohřešků, po kterých se vám rychleji mastí vlasy

blog_CTA_mastne-vlasy copy 3

Mastné vlasy často způsobuje genetická predispozice, jsou ale i takoví, kteří si k nim sami pomáhají každodenními zlozvyky. Zajímá vás, které to jsou a jestli se jich nevědomky také nedopouštíte? V tom případě si přečtěte náš článek. 

 

Vyhněte se neustálému sahání na vlasy

Patříte mezi ty, kdo si během dne neustále hrají s vlasy, přehazují je z jedné strany na druhou nebo je každou chvíli pročesáváte rukama? Bohužel vám musíme oznámit, že časté doteky stimulují mazové žlázy k vyšší produktivitě, a navíc si na vlasy přenášíte mastnotu z rukou. Podobně funguje i časté kartáčování, proto zkuste obojí omezit na minimum. 

Dobře si vyberte hřeben

Vlasům neprospívá časté kartáčování, ale ani česání nevhodným hřebenem. Vyhýbejte se plastovým a především kovovým hřebenům, jsou totiž příliš agresivní, vlasovou pokožku dráždí a vlasy poškozují. Volte hřeben nejlépe z přírodních materiálů a pro česání mokrých vlasů vybírejte hřebeny s co největším rozestupem zubů a až suché vlasy pročešte kartáčem. 

Stylingové přípravky raději vynechte

V případě mastících se vlasů je vhodné vynechat stylingové přípravky, jako jsou gely, tužidla, laky na vlasy, úplně. Budou se totiž ještě víc mastit. Raději volte takové účesy, u kterých se bez těchto produktů obejdete. 

Dejte si pozor na nevhodné účesy

Pokuste se omezit nošení vlasů stažených gumičkou do culíku. Silné utažení vlasů dráždí kůži na hlavě, na což zareaguje vlasová pokožka větší produkcí kožního mazu. Tento účes má navíc vliv i na celkové zdraví vlasů, jejich zvýšené vypadávání, a dokonce zapříčiňuje i bolesti hlavy. 

Šampon z vlasů vždy důkladně vymyjte

Nevymyté zbytky šamponu nejenom vlasy zamastí, ale také si tím zaděláváte na lupy a další kožní problémy. Proto ho po každém mytí důkladně vypláchněte vlažnou až teplou vodou. 

Šampon na mastné vlasy 200 ml (350 Kč)

Pokuste se vlasy neumývat každý den

Příliš častým mytím dochází k nadměrnému vysušování pokožky, na které mazové žlázy reagují větší produkcí mazu. A tak i když je toto pravidlo velmi těžké dodržet, pokuste se vlasy neumývat každý den. Pro začátek zkuste mýt vlasy alespoň ob den, časem můžete interval mezi mytími prodlužovat. 

Mokré vlasy nebalte do ručníku na příliš dlouho

Velkou chybou, kterou po umytí vlasů můžete udělat, je zabalit si je do ručníku a nechat si ho na hlavě třeba půl hodiny. Tím vlasům a vlasové pokožce škodíte hned ze 2 důvodů. Prvním je, že velký ručník nasáklý vodou na hlavě může za vlasy tahat a zbytečně je zatěžovat. Navíc pod ním nemůže pokožka hlavy volně dýchat a hrozí její zapaření. Pokud je ke všemu zabalíte do ručníku, kterým jste si utírali celé tělo, hrozí přenos bakterií. 

Vždy mějte vyhrazený ručník jen na vlasy a po umytí v něm vlasy jen lehce promáčkněte. Pokud si je přece jen chcete zabalit, použijte speciální turban z vysoce savého materiálu. Nechte vlasy v turbanu 5 minut, kdy nasaje přebytečnou vodu, a poté je dosušte fénem. 

Nechoďte spát s mokrými vlasy

Spánek s mokrými vlasy je jednou z nejhorších věcí, kterou jim můžete udělat. Vlasy se mohou během spánku poničit, pokožka hlavy zapařit, a navíc ranní rozčesávání bude mnohem složitější. Proto je vždy po umytí vyfoukejte dosucha. 

Nefénujte vlasy horkým vzduchem

Horký vzduch sice zkrátí interval foukání a ušetří vám spoustu času, vlasům a vlasové pokožce ale neprospěje, naopak uškodí, protože ji zbytečně vysuší. Zvolte proto co nejnižší teplotu. Pozor si dejte i na to, jakým směrem dáváte hubici fénu. Ta by měla směřovat dolů po směru růstu vlasových šupinek. 

I povlak na polštář má na vlasy vliv

Vaše volba povlaku na polštář je důležitější, než si myslíte. Nejvhodnější je hedvábný povlak, který prospívá vlasům i pleti. Hedvábí totiž neabsorbuje přirozenou vlhkost pokožky a pomáhá udržovat hydrataci vlasů i pleti – hydratované vlasy se nebudou rychle vysoušet a pokožka na to nebude muset reagovat zvýšenou produkcí mazu. Hladký povrch hedvábí navíc chrání vaši korunu krásy proti lámání, třepení a vypadávání. Nezapomeňte ale na to, že je potřeba měnit povlak každý týden. 

 

Objevit přírodní šampony 

Mohlo by vás zajímat

blog_CTA_mobil_suche-vlasy (1)blog_CTA_mobil_vypadavani-vlasu

 

Zpět do obchodu