Zima vs. pokožka – jak na správnou péči od hlavy až k patě?

Zima vs. pokožka-desktop

Naše tělo přirozeně preferuje teplo. Na nízké teploty se sice adaptuje, často při tom ale dochází k poškození pokožky. Prvotní reakcí je ztráta tvorby mazu, s ním spojené vysychání pleti a ztenčení přirozené kožní bariéry, která zabraňuje pronikání škodlivých látek do těla. Chcete vědět, jak tomu zabránit a mít po celou zimu šťavnatou a hydratovanou pokožku? Prozradíme vám to na následujících řádcích. 

Otužováním ke zdravé pokožce 

Přišli jste zmrzlí z dlouhé procházky a táhne vás to pod horkou sprchu? Zahřejte se raději bylinkovým čajem. Příliš teplá voda ještě víc narušuje už tak poškozený povrch kůže a připravuje ji o přirozenou hydrataci. Volte raději mírně teplou nebo vlažnou vodu, vyhněte se častému používání hrubých peelingů a po každé koupeli sáhněte po výživném tělovém mléku. 

Nezapomeňte na lokty, kolena a paty 

Do boje proti hrubé a popraskané pokožce na loktech a kolenou vezměte hutnější krémy nebo oleje. Větší péči věnujte i rukám, které jsou vystaveny velkým teplotním rozdílům nejčastěji a několikrát denně je myjete a sušíte. 

Unaveným nohám dopřejte uklidňující lázeň, po které opatrně odstraňte zbytky ztvrdlé kůže a chodidla nakrémujte. Jednou za čas si můžete udělat zábal, kdy nanesete na nohy štědré množství krému, natáhnete bavlněné ponožky a necháte působit přes noc. 

Krém na nohy regenerační 75 ml (380 Kč)

Hebká pokožka i uvolnění smyslů 

Podpořte masáží krevní oběh a proudění lymfy. Masírujte nejprve nasucho před sprchou, po sprše prokrvenou pokožku promasírujte podruhé s pěstícím olejem, který zvyšuje elasticitu pleti. 

Pěstící tělový olej BIO (389 Kč)

V ohrožení jsou i rty 

Máte neustále pocit suchých a napuchlých rtů a jejich časté olizování je alfou a omegou vašeho dne? Bohužel tak urychlujete jejich vysoušení a navíc si zaděláváte na další problémy. Rozpraskané rty jsou náchylnější k infekcím, při oslabení organismu se na nich může vysévat opar a často se objevují i koutky doprovázené bolestivými trhlinkami, povlakem nebo zduřením. Mějte proto raději vždycky po ruce výživný balzám na rty a doplňujte pravidelně vitamín C a selen.  

Jak pečujete a rozmazlujete svou pokožku v zimě vy? Dejte nám vědět do komentářů na našem Facebooku. 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

Dehydratovaná pokožkaPéče o chodidla 1

Zpět do obchodu