Konjakové houbičky – přírodní zázrak v čištění pleti

konjakové-houbicky-desktop

Konjakové houbičky jsou dokonalým pomocníkem v čištění pleti. Svým 100% přírodním složením sednou snad každému, je ale nutné vědět, jak s nimi zacházet, ať vám neškodí, ale naopak jen prospívají. V následujícím článku vám prozradíme, jak na to. 

Není houba jako houba 

Na rozdíl od jiných houbiček nejsou ty konjakové vyrobené z žádných umělých materiálů, ale z vody a konjakové mouky, která se získává rozdrcením kořene Konyak. Houbičky se dál dělí podle typu pleti, v jejich složení je pak navíc třeba bambusové uhlí a zelený nebo růžový jíl. Díky tomu obsahují antioxidanty, minerály, vitamíny, mastné kyseliny, kyselinu listovou a další prospěšné látky pro pleť. 

Je vhodná i pro pleť s akné? 

Pro aknózní pleť je vhodná konjaková houba s přídavkem bambusového uhlí, které je účinným antioxidantem. Díky své pórovité struktuře má aktivní uhlí neuvěřitelnou schopnost vázat na sebe veškeré nečistoty, a tak se stane skvělým pomocníkem ve vašem boji proti akné. 

Jaké jsou její účinky na pleť? 

Rozdíl poznáte už po prvním použití  pleť je vyhlazená, vyčištěná a příjemně svěží. Mezi další pozitiva patří i to, že: 

  • efektivně a hloubkově čistí póry 
  • jemně, ale pečlivě odstraňuje odumřelé kožní buňky 
  • pomáhá zbavit se akné a černých teček
  • přirozeně zvlhčuje a vyživuje pokožku 
  • je vhodná na každodenní peeling 

Jak konjakovou houbu používat? 

Před každým použitím ji namočte na 3 až 5 minut do teplé vody. Díky tomu změní svou strukturu, změkne a zjemní se její povrch. Krouživými pohyby masírujte odlíčený a vyčištěný obličej, popřípadě i dekolt. Protože obsahuje své vlastní účinné látky, můžete ji používat bez dalších produktů. Skvělé kombo ale vytvoří i s Obličejovou mycí pěnou, kdy pleť dokonale vyčistí, promasíruje a prokrví. 

Obličejová mycí pěna (359 Kč)

Konjakovou houbu je možné použít i s Odličovacím mlékem, doporučujeme ale raději sáhnout po odličovacích tamponcích. Důvodem je zanášení houbičky zbytky make-upu, které snižují její životnost.

Jak o houbičku pečovat? 

Po každém použití ji stačí propláchnout vlažnou vodou a neždímat, ale jen přebytečnou vodu jemně vymačkat a zavěsit na vzdušné místo, ať může do dalšího použití důkladně vyschnout. Nenechávejte ji nikde položenou nebo v nevětraném a vlhkém prostoru. Pokud ji totiž necháte položenou na umyvadle nebo ve vlhkém sprchovém koutě, může dojít k přemnožení bakterií a následnému plesnivění. 

Jak často ji používat?  

Můžete denně, a to ráno i večer. Pokud chcete používat houbičku 2x denně, doporučujeme pořídit si dvě, které budete střídat. Je to proto, aby stihla do dalšího použití důkladně vyschnout.  

Používáním se přirozeně postupně zmenšuje a antibakteriální účinek klesá, proto je potřeba ji pravidelně měnit. I tak vám ale při správném používání vydrží 2 až 3 měsíce. 

Jakou konjakovou houbu si vybrat? 

5 3 2 4

Zařadili jste už konjakovou houbičku do své skincare rutiny? Podělte se s námi o svou zkušenost na našem Facebooku. 

 

 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

Co dělat a nedělat v boji proti rozšířeným pórům a černým tečkám 2

Zpět do obchodu