Zima vs. pleť – hydratační produkty jsou základem správné péče

 MicrosoftTeams-image (1)

V zimních měsících dostává naše pleť nehezky zabrat. Je dehydratovaná, unavená, vysušená a potřebuje naši péči víc než jindy. Jaké vnější vlivy se na ní nejvíce podepisují a co můžeme udělat pro to, ať je chráněná a zase svěží? Rozepsali jsme se v novém článku. 

Nástrah, které se negativně odráží na stavu pleti, je několik 

Mráz a vítr ji vysušují, teplotní změny vyčerpávají, doma i v kancelářích je kvůli topení sušší vzduch, který ji dehydratuje. Nízké teploty zpomalují proudění krve, při rychlém zahřátí se zase rychle překrví, kdy dochází k jejímu šupinatění a loupání. Snížená produkce kožního mazu má zase za následek ztenčení ochranné vrstvy. A v součtu všech potíží navíc pleť pomaleji regeneruje. Proto je s její přípravou na zimu ideální začít už na podzim. Pokud jste to letos nestihli, nevěšte hlavu a pusťte se do toho teď. Lepší později, než vůbec. 

Nevyhýbejte se vodě a humektantům ve složení 

Narazili jste na tvrzení, že produkty na vodní bázi nejsou na zimu vhodné, protože voda z nich v pleti zamrzá a praská? Máme pro vás dobrou zprávu – jedná se o mýtus. Produkty bez vodního základu samy o sobě hydratační nejsou, protože jen udržují vodu, která v pleti je, ale nepřináší další. Ten pravý hydratační produkt obsahuje kromě vody i humektanty, jako jsou kyselina hyaluronová a glycerin, které vodu do pleti vtahují, „uzamknou” ji tam a udržují ji hydratovanou. 

Zásady pro šťavnatou pleť i v zimních měsících 

  • Vyhýbejte se agresivním mýdlům, pleť odličujte a čistěte jemným mlékem a Obličejovou mycí pěnou. 
  • Oplachujte obličej jen vlažnou vodou, příliš horká nebo studená jí uškodí. 
  • Mokrou tvář nemněte drsným ručníkem, ale jemně osušte speciálním ručníkem z měkkého a šetrného materiálu. 
  • Lehké produkty vyměňte za hydratační, které jsou hutnější a mastnější. To platí jak pro majitele suché, tak mastné pleti. 
  • Na odlíčení použijte místo mléka odličovací olej. Perfektně odlíčí i voděodolný make-up, ale zároveň nechá pleť vyživenou a bohatě hydratovanou.
  • Do své skincare rutiny zahrňte i regenerační olejová séra, která pleť ochrání a pomohou obnovit přirozenou kožní bariéru. 
  • Nezapomínejte používat SPF. Možná máte pocit, že sluníčko tolik nehřeje, ale opak je pravdou, a i v zimních měsících dokáže pleti uškodit. 

Do své zimní rutiny zahrňte i peeling, který pleť zbaví odumřelých buněk i nečistot a sjednotí ji. Aktivní látky z kosmetiky se budou lépe vstřebávat. A nezapomínejte ani na hydrataci zevnitř a dbejte na dostatečný pitný režim. 

 

Regenerační olejové sérum 30 ml (900 Kč)

 

Jak vypadá vaše zimní skincare rutina a bez jaké kosmetiky se neobejdete? Dejte nám vědět do komentářů na našem Facebooku. 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

Jak používat pleťová séra Dehydratovaná vs suchá pleť

Zpět do obchodu