Bakuchiol

Bakuchiol_1

Poskytuje pleti podobné účinky jako retinoidy a jako zástupce jednoho z nejsilnějších antioxidantů potlačuje několik druhů volných radikálů a oxidačních reakcí v pleti, a tím podporuje vitalitu a mladistvost pleti. Přečtěte si, jaké jsou další benefity bakuchiolu a proč ve vašich kosmetických produktech rozhodně nesmí chybět.

Přírodní alternativa vitamínu A

Jedná se o látku, kterou získáváme ze semen a listů indické rostliny psoralea corylifolia – jinak se jí říká i „babchi“. Rostlinu už delší dobu využívá ajurvédská medicína ke zmírnění kožních potíží. Jak už jsme zmínili v perexu, tato přírodní alternativa vitaminu A a jeho derivátů retinoidů (kyselina retinová, retinal, retinol, estery retinolu) je přirozeným antioxidantem. Chrání pleť před působením oxidačního stresu, který se přímo podílí na narušování kožní bariéry. Zjednodušeně si můžete tento jev představit jako rozkrojené jablko, které postupně vysychá, mění barvu a ztrácí svěžest.

Pomáhá s celou řadou kožních problémů

  • Díky svým antimikrobiálním účinkům je skvělým pomocníkem v boji proti akné a ucpaným pórům. Jednou z příčin akné je například nadprodukce kožního mazu, kterou bakuchiol mírní.
  • Kromě ochrany před narušením kožní bariéry i zamezuje vzniku pigmentových skvrn a ztráty pružnosti pleti. Navíc napomáhá zmírnění viditelnosti už vzniklých tmavých skvrn a hyperpigmentace.
  • Stejně jako retinoidy i bakuchiol urychluje regeneraci kožních buněk a podporuje tvorbu kolagenu, vyplňuje pokožku a tím zlepšuje vzhled jemných linek a vrásek.
  • Celkově napomáhá pleť zklidňovat a revitalizovat. Protože je velmi šetrný a nemá vedlejší účinky, je vhodný i pro citlivou pleť.

V jakých LOBEY produktech bakuchiol najdete?

Na bakuchiol jsme vsadili v sérech Retinal 6 a Retinal 12 Intense. Díky svému složení zmenšují známky stárnutí pleti, zpevňují a vyhlazují pleť. Také urychlují obnovu pleti, regeneraci a sjednocují její tón.

Pokud s retinoidy teprve začínáte, bude pro vás ideální Retinal sérum 6 v koncentraci 0,06 % retinalu. Pokud jste už retinoidy ve své skincare rutině používali, sáhněte po Retinal séru 12 - Intense v koncentraci 0,12 % retinalu.

Retinal sérum 6, 30 ml (1700 Kč)

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

 1000x628_ blog_CTA_mobil_retinoidy

Zpět do obchodu