Víte, proč je intimní hygiena v těhotenství a po porodu zvláště důležitá?

banner_clanek_intimhygiena_tehotenstvi

Komfort v těhotenství, co nejrychlejší zahojení se po porodu a předcházení komplikacím je důležité – nejen pro vaši psychickou pohodu, ale také proto, abyste se mohla v klidu a naplno věnovat svému miminku, toto jedinečné období si užít a mít na něj co nejhezčí vzpomínky.

V tomto článku si tedy řekneme, jakými změnami tělo v těhotenství prochází a jak správně o intimní partie v těhotenství a po porodu pečovat.

Změny v těhotenství a po porodu

Vaše tělo se musí vyrovnávat s velkými změnami, a proto si zasloužíte kvalitní péči. Mezi hlavní změny patří především změna pH, výtoky a očistky, a poporodní poranění.

Změna pH

Vlivem hormonálních změn v těhotenství je narušeno přirozené pH intimních partií, a ty jsou tak citlivější a náchylnější k podráždění a vzniku infekcí. Ženské intimní partie jsou unikátním ekosystémem, o jehož rovnováhu se starají prospěšné bakterie laktobacily, které zajišťují udržení kyselého pH (3,5). Zvýšení pH vyhovuje nebezpečným organismům, proto je nezbytné o tyto choulostivé partie správně pečovat.

Výtoky a očistky

V těhotenství je běžným jevem zvýšený čirý výtok a po porodu se pohlavní cesty přirozeně čistí prostřednictvím tzv. očistek. Ty mají nasládlý zápach a po vyloučení z těla se mohou stát živnou půdou pro množení nežádoucích mikroorganismů. Je proto důležité dbát na zvýšenou hygienu. Budete se tak cítit komfortněji, vyhnete se nepříjemnostem a také nežádoucímu zápachu.

Poporodní poranění

Správná a kvalitní hygiena je také důležitá pro rychlé zahojení rodidel (popř. jizvy po císařském řezu). Po porodu je vhodné umývat se vlažnou vodou po každé toaletě a používat šetrný přípravek určený na intimní hygienu. Předejdete tak riziku vzniku infekcí či dalších nepříjemných komplikací.

článek těhotenství

Jaký produkt pro péči o intimní oblast vybrat?

Na produkty pro intimní hygienu byste měla mít obzvláště zvýšené požadavky. Vyhýbejte se nekvalitním produktům a vybírejte si především takové, které splňují tyto hlavní požadavky:

  • přírodní složení,
  • kyselé pH,
  • bez umělých parfemací.

Přírodní složení

Přírodní složení je šetrnější, bezpečnější, nevysušuje a je vhodné i pro citlivou pokožku. V běžných přípravcích jsou často obsaženy agresivnější a koncentrovanější surfaktanty, což jsou aktivní pěnové látky, které se obtížněji oplachují, vysušují kůži, narušují její přirozený povrch a mohou vás dráždit.

Kyselé pH

Používejte přírodní přípravky určené speciálně na intimní hygienu. Pouhá voda nestačí, jelikož neodmašťuje ani nedesinfikuje. Jak jsme si již výše řekli, vaše intimní oblast má specifického pH, které když narušíte, vystavujete se riziku vzniku infekcí či dalších nepříjemných komplikací. Používejte proto intimní gel nebo pěnu, které napomohou regeneraci pokožky a zanechají tělu jeho přirozené pH a vůni.

Bez umělých parfemací

Klasické sprchové gely na tělo mají obvykle vyšší parfemaci, což může dráždit intimní partie. Takovýmto produktům se vyhněte a zvolte přípravky speciálně určené na intimní oblast bez umělých parfemací. Používat přípravky bez umělých parfemací nebo pouze s lehkými přírodními parfemacemi je dobré nejenom pro vás, ale i pro vaše miminko. Neparfemované produkty nebo produkty s přírodní parfemací nemění přirozenou vůni těla maminky, což napomůže k vytvoření blízkého vztahu s miminkem.

Jaké řešení vám v Lobey můžeme nabídnout?

Z naší nabídky můžete zvolit Jemnou intimní pěnu LOBEY, která má 100% přírodní složení, je tedy bez umělých parfemací a díky svému složení zabrání podráždění a sníží citlivost daných partií.

Jemná intimní pěna BIO (349 Kč)

Jemná intimní pěna Lobey byla speciálně vyvinuta pro potřeby maminek s ohledem na jejich častý kontakt s miminkem nejen při kojení. Proto ji můžete využít také jako sprchový gel na jemné a šetrné umytí celého těla včetně popraskaných prsou nebo místo holící pěny při holení podpaží a intimních partií. Pro omytí rodidel ji lze použít i vícekrát denně.

Pěna obsahuje pouze přírodní parfemace, které jsou velice jemné, příjemné, nedráždivé a zanechávají tělu jeho přirozenou vůni, která je důležitá pro navázání pouta s miminkem.

Je vyrobena z kvalitních surovin z výtažků z dubové kůry, heřmánku lékařského, měsíčku lékařského, Ginko biloby, Tulsi (bazalka posvátná) a aloe vera.

Dalším plusem pro vaše intimní partie je to, že na intimní pěna je balena do lahviček s pumpičkou, které umožní správné dávkování a zamezí použití nadměrnému množství, které by mohlo být dráždivé pro intimní sliznice.

Vyzkoušejte naši intimní pěnu a užijte si nejenom období těhotenství a po porodu bez zbytečných komplikací.

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

2_1 1_1

Zpět do obchodu