5 tipů, jak vybrat šetrnou kosmetiku pro miminko

Chcete pro své dítě tu nejlepší péči, ale jde vám hlava kolem z nabídky v drogerii nebo lékárně? Připravili jsme pro vás jednoduchého průvodce, na co se při výběru kosmetiky pro děti zaměřit. Přečtěte si 5 tipů, čemu při nákupu věnovat pozornost.   

TIP 1: Produkty s přírodním složením 

Hledejte péči, která obsahuje kvalitní ingredience pocházející z přírody. Pro dětskou pokožku jsou nejvhodnější přírodní oleje a extrakty z bylinek – v nových produktech LOBEY Baby jsme použili například mandlový nebo meruňkový olej, měsíček lékařský, aloe vera a heřmánek pravý.  

TIP 2: Bez parfemace 

Parfémované produkty často obsahují syntetické látky nebo vonné složky, které mohou dráždit. Je tedy vhodné vybírat péči bez parfemace. A to z několika důvodů – snížíte riziko vzniku alergií, nezatěžujete pokožku nebo čichový aparát silnými vůněmi.

Právě přirozená vůně miminek a maminek je velmi důležitá pro vzájemné spojení nebo nastartování kojení. Není zkrátka nic lepšího než vůně vašeho miminka. Děti si navíc často strkají ruce do pusinky a parfémované přípravky mohou obsahovat látky, které nejsou bezpečné pro požití nebo kontakt s ústy.  

TIP 3: Certifikáty pro dětskou pokožku 

Zaměřte se na produkty speciálně vyvinuté pro dětskou kůži. Výrobci je často označují jako „pro děti“ nebo „pro novorozence“. Doporučujeme především ověřit, jestli je daný přípravek dermatologicky testovaný pro dětskou pokožku.  Tyto testy se provádí pro děti od narození do 2 let a zaručí, že kosmetika je vhodná pro citlivou dětskou kůži, nezpůsobí podráždění ani alergickou reakci. V nejlepším případě je kosmetika i hypoalergenní – jako třeba naše řada LOBEY Baby.

 TIP 4: Co nejméně ingrediencí 

Pokožka miminka je pětkrát tenčí než u dospělých a nějaký čas jí trvá, než si na vše zvykne. Přece jen byla 9 měsíců ukrytá v bříšku u maminky. Není potřeba ji od začátku vystavovat množství konzervantů, emulgátorů a podobných syntetických látek, které jsou v kosmetice běžné. Vybírejte přípravky, které obsahují kvalitní látky přírodního původu, a jejich složení je co nejjednodušší. Citlivou dětskou pleť totiž zatíží jen minimálně.  

TIP 5: Vyhněte se mentolu nebo eukalyptu  

Při hledání je důležité zkontrolovat složení produktu a vyhnout se přítomnosti potenciálně dráždivých látek, jako je například mentol, eukalyptus nebo kafr. Takzvané terpeny jsou těkavé silně aromatické látky, které mohou podráždit pokožku a způsobit dětem silné nežádoucí účinky. Doporučujeme se vyhnout také látkám, které mohou ovlivnit hormonální systém organismu (tzv. hormonálním distruptorům) nebo nanomateriálům.  

Bonus: Nejprve zkuste vzorečky 

Ať máte jistotu, že je vybraná péče ta pravá, vyzkoušejte nejdříve vzorečky. Že dítěti produkty nevyhovují, poznáte během pár použití – objeví se zarudlá pokožka, pupínky nebo kopřivka. Díky vzorečkům se vyhnete spoustě otevřených přípravků, které nikdo používá, a ušetříte peníze. 

 

Nová dětská řada od LOBEY je vhodná pro děti už od narození. Při jejím vývoji jsme měli všechny body na paměti. Produkty jsme vytvořili jen z několika málo kvalitních přírodních surovin, bez parfémů a nežádoucích látek. Celá řada produktů je dermatologicky testovaná, veganská a maximálně citlivá k pokožce každého miminka.  

Kompletní sada produktů pro miminka a děti (1660 Kč)

 

Sledujte nový instagramový profil LOBEY Baby, aby vám neunikla žádná novinka.

 

Přejít na e-shop

 

Mohlo by vás zajímat

 

Zpět do obchodu