Letní vlna slev končí už v pondělí! Zadejte v košíku kód LETO12 a udělejte si radost díky 12% slevě na celý nákup.

Rozhovor se zakladateli: LOBEY slaví 5 let!

blog_CTA_desktop_rozhovor copy

Před pár lety se setkali David, Milan a Tomáš. Přestože se tehdy každý věnoval něčemu jinému, spojila je touha mít na trhu funkční přírodní kosmetiku bez chemie. Každý zužitkoval zkušenosti z předchozích zaměstnaní a vzniklo LOBEY – česká značka kosmetiky, která je citlivá k pokožce i přírodě a už 5 let pomáhá ke zdravější a krásnější pleti. Vyzpovídali jsme zakladatele Davida, Milana a Tomáše a zjistili, kde čekali, že dnes značka bude, co by udělali dnes jinak a na co se můžete těšit. 

„Kde se vidíte za 5 let?” je otázka, se kterou se setkal už téměř každý. Kde jste čekali vy, že LOBEY za 5 let bude, když jste firmu zakládali? 

Milan: Myslím, že jsme nějakým způsobem čekali řekněme podnikatelský úspěch. Nicméně když se ohlédnu zpět, tak jsem nečekal, že některé věci budou trvat tak dlouho, a naopak některé věci půjdou tak rychle. Určitě ale to, kde dnes jsme, je něco, k čemu jsme od začátku aspirovali a ty ambice tam byly.

David: Vidím to dost podobně. Když jsme zakládali LOBEY, tak jsme určitě měli ambice, že to bude úspěšná firma, měli jsme ověřený trh a věděli, že dokážeme vytvořit produkt, který bude konkurenční. Jen jsem čekal, že v této době budeme už mít vykročeno za hranice České republiky. Na druhou stranu máme bezvadné portfolio, skvělý tým a nic nám nebrání se v příštím roce rozrůst i do zahraničí. 

Tomáš: Já jsem se 5 let dopředu nedíval, řešil jsem jeden rok za druhým. Čekal jsem postupný růst, upřímně jsem nečekal, že bude ten start v takovém tempu, jaké nabral. 

Setkala se očekávání s realitou? 

Milan: Ve většině případů ano. Spoustu věcí jsme se po cestě naučili, nasbírali zkušenosti, a přitom se naše očekávání zvyšovala a posouvala dál. 

David: Já jsem chtěl mít kolem sebe skvělé lidi, což mám, chtěl jsem se do práce těšit, což se děje, a pracovat v hezkém prostředí, to jsme taky zvládli v loňském roce – jsme ve Spielberk Office Parku. Vše ostatní je třešnička na dortu. 

Tomáš: U mě teda realita předčila očekávání. 

Existuje něco, co byste dnes udělali jinak než tehdy? 

Milan: Já bych se asi z toho podnikatelského hlediska začal snažit o podnikání dříve (smích). Ale u LOBEY bych až na pár technických drobností nic neměnil. Měli jsme všichni rozsáhlé zkušenosti z korporátu, věděli jsme, co chceme a jak co pojmout. 

David: Těžko přemýšlím, co bych udělal jinak, snad jenom bych dřív hledal do firmy seniorní lidi. Začínali jsme totiž hodně se studenty, a i když měli potenciál, tak nás to stálo extrémní množství energie a já byl pořád jenom v práci. Takže bych dřív hledal zkušenější lidi a urychlil úspěch firmy o pár let. 

Tomáš: Já bych některé jednotlivé body udělal jinak, na druhou stranu se člověk vždy rozhoduje podle toho, co zrovna ví a umí nejlíp, takže vím, že jsem udělal tehdy to nejlepší, co jsem mohl. 

Prozraďte nám vaše další plány pro LOBEY.

Milan: Jak David řekl – je pro nás teď stěžejní expanze za hranice Slovenska a Česka, na to se v příštím roce zaměříme. A samozřejmě dál přinášet ty nejlepší produkty na trh a rozšířit portfolio o další segmenty. Protože jsme 3 zakladatelé chlapi, tak bychom rádi něco měli i pro ně, byť pro nás doteď byly prioritou ženy. 

David: Letos jsme se hodně hledali, takže jsme růst zastavili a budovali skvělý tým, zlepšovali, jak fungujeme a zpevňovali základy. Příští rok by měl být o to víc o produktech. Funkční kosmetiku z ženského světa chceme přenést do světů ostatních. 

Tomáš: Plány jsou stále stejné – vyvíjet funkční produkty, se kterými budou zákazníci spokojení. 

Je něco, co byste rádi zákazníkům vzkázali? 

Milan: Chci vám všem moc poděkovat, moc si vážíme vaší zpětné vazby, ať už se jedná o pozitivní reakce nebo o konstruktivní kritiku. Vážíme si přízně a jsme rádi za recenze, které nás posouvají dál. 

David: Fakt si vážíme všech pozitivních reakcí a jak se s námi dělíte o své proměny. Je to obrovská motivace týmu, holky z marketingu je dokonce mají vytištěné a vylepené na stěně v práci a každý den mají před očima důvody, proč to dělají. Takže také děkuji za vaši přízeň. 

Tomáš: Jsem rád, že jste si našli naše produkty a my vám můžeme skrze ně pomáhat. 

 

V průběhu září jsme si pro vás připravili 5 narozeninových dárků – jeden za každý rok. Můžete se těšit na slevy, akce i speciální balíčky a 2. října odhalíme to největší překvapení. Nezapomeňte nás proto sledovat na Facebooku, Instagramu a TikToku, kde se vše dozvíte.   

Zpět do obchodu