Jak kombinovat pleťová séra?

Blog-kombinace-ser_1

Při pravidelném používání dokáží pleťová séra pracovat výkonně a efektivně v hlubších vrstvách pokožky. Při výběru vhodného séra se zaměřujeme na konkrétní potřeby pleti. Díky schopnosti sér rychle se vsakovat můžeme séra na sebe vrstvit a řešit několik problémů pleti zároveň. Jaké doporučujeme kombinace? 

Specifické problémy pleti 

Pokud chceme řešit více problémů pleti, můžeme aplikovat séra ve vrstvách: začínáme těmi, která jsou založena na vodní bázi, po vstřebání pokračujeme hutnějšími jako jsou gelová nebo krémová a nakonec nanášíme olejová. Tímto postupem zajistíme, že se všechny aktivní látky, vitamíny, minerály a živiny dostanou dostatečně hluboko do pokožky. 

Více o tom, jak používat sérum v rámci naší skin-care rutiny se dozvíte v článku Proč a jak používat sérum na pleť  nebo v rozcestníku Pleťová séra.  

Naše pleť je vystavena vlivu celé řady vnitřních a vnějších faktorů, které v ní způsobují nerovnováhu a snižují její schopnost se chránit. 

Podle problematických projevů pleti dělíme pleťová séra na tyto skupiny: 

  • Anti-age séra – zaměřují se na projevy stárnutí pleti jako jsou jemné linky, vrásky, ztráta elasticity a pevnosti pleti, pomáhají často také s pigmentovými skvrnami  
  • Hydratační séra – obsahují zvlhčující látky, které přitahují vodu do svrchní vrstvy kůže 
  • Séra na akné – účinně působí na současné pupínky a pomáhají předcházet vzniku další, dokáží regulovat přebytečný kožní maz a snižují zánětlivé projevy na kůži 
  • Regenerační séra – jejich hlavním úkolem je zklidnění přecitlivělé pokožky způsobené oslabenou kožní bariérou, snižují zarudnutí a podráždění pleti 
  • Rozjasňující séra – vyrovnávají tón pleti, dosahují vyblednutí hyperpigmentace nebo stop po akné, některá séra se zaměřují na posílení jasu pleti 

Svědící, podrážděná a pnoucí pokožka 

Hydratační bariéra v pleti zajišťuje její optimální hospodaření s vodou, pokud tato rovnováha narušena vnějšími nebo vnitřními faktory, dochází k rychlejšímu odpařování vody z pleti. To potom vede k viditelnému přesušování pokožky a také se pleť stává náchylnější k dalšímu poškození. 

Nejčastějšími projevy takového stavu pleti jsou: podráždění, pnutí, ztráta jasu a zvýraznění vrásek. Podle typu pleti může mít sklony se více mastit, kdežto poškozená suchá pleť může být hrubá a loupat se. 

Aby se pokožka opět uzdravila a byla odolá, jemná a hydratovaná tedy i mladě vypadající, je zapotřebí ji nejdříve stabilizovat. Až potom může čerpat další benefity z pleťových sér.  

Doporučujeme zařadit do vaší skin-care rutiny extra porci hydratace Hyaluronové sérum Intense a pro obnovu pleti Regenerační olejové sérum. 

Hyaluronové sérum Intense 30 ml (1300 Kč)

 

Regenerační olejové sérum 30 ml (900 Kč)

 

Regenerační olejové sérum pomůže obnovit základní stavební kámen každé péče o pleť – přirozeně funkční kožní bariéru. 

Mezi jeho hlavní výhody patří: 

  • regeneruje a zklidňuje podrážděnou pleť 
  • pomáhá posilovat kožní bariéru 
  • díky jedinečné kombinaci přírodních olejů se rychle vstřebává do pleti a nezanechává mastný film 
  • zbavuje nepříjemného svědění 
  • zabraňuje vysoušení pleti 
  • obsahuje ceramidy, lipidové molekuly vyskytující se v pokožce 
  • je vhodné i pro tu nejcitlivější pokožku 

 

V rámci ranní a večerní rutiny doporučujeme tato dvě séra vrstvit a vzhledem k jejich konzistenci – nejdříve tekutější hyaluronové a následně jako podklad pod krém Regenerační olejové sérum. 

Pleť potřebuje hydrataci a rozjasnění

Struktura pleti se působením vnitřních a vnějších vlivů v čase mění a mohou vznikat nejednotné pigmentaceDůvodem mohou být důsledky UV záření nebo pozánětlivá hyperpigmentace. Jak se těchto nežádoucích zabarvení na pleti zbavit a celkově ji rozjasnit? 

Doporučujeme využít antioxidačních vlastností vitamínu C v Rozjasňujícím séru s vitamínem C, který chrání před volnými radikály, a zařadit vitamín C do vaší každodenní ranní rutiny. Po jeho aplikaci pod hydratační krém doporučujeme ráno použít SPF ochranu. Toto sérum je vhodné pro všechny typy pleti včetně citlivé. 

 

Pokud svojí pleti dopřejete tuto péči, očekávejte následující efekty: 

  • rozjasněná a hydratovaná pleť 
  • při pravidelném používání redukuje tmavé skvrny (pigmentové skvrny a kruhy pod očima) 
  • sjednocený tón pokožky 
  • vyhlazený hrubého povrchu pokožky 
  • redukce známek stárnutí 
  • podpora tvorby kolagenu v pleti 

Ideální je tedy kombinovat produkty hydratační s těmi, které cílí na zesvětlování pigmentace. V rámci ranní rutiny doporučujeme vrstvit na sebe hydratační Hyaluronové sérum Intense a po jeho vstřebání pokračovat Rozjasňujícím sérem s vitamínem C. Hydrataci v pleti optimálně uzamknete hydratačním krémem, na který nanesete ještě potřebnou SPF ochranu. 

Večer v rámci boje s pigmentovými skvrnami můžete přidat po nanesení Hyaluronové sérum Intense i Lokální sérum na pigmentové skvrny 

Pleť trápí akné

Pokud má vaše pleť aknózní projevy, můžete jí pomoci extra péčí v podobě pleťových sér. Zařadili jste již preventivně Sérum proti akné snižující začervenání pleti a také Lokální sérum na akné s okamžitým účinkem, které přináší okamžité zklidnění zánětu a urychluje jeho hojení? Vaše péče je komplexní a můžete ji ještě zkombinovat se všestranným vitamínem A, který pomáhá kromě akné ještě i s omlazením pokožky.  Řec je o retinoidech – derivátech vitamínu A. O jejich účincích a druzích se více dozvíte v článku Retinoidy. 

Jejich nejúčinnější formou jsou retinaly, díky kterým opravdu pocítíte transformaci vaší pleti. Retinalová séra patří mezi péči, kterou je potřeba aplikovat bez vrstvení s ostatními produkty. Používají se výhradně ve večerní rutině, protože vitamín A zvyšuje citlivost pleti na sluneční záření a ranní rutina musí být proto zakončena SPF ochranou. Jsou vhodné pro všechny typy pleti – pokud máte citlivou pleť – je nutné začít s nižší koncentrací retinoidů Retinal sérem 6, aby se zamezilo podráždění pleti. Vaší pleti může trvat několik týdnů, než si na působení retinalu navykne. Můžete se proto setkat nízkou měrou podráždění – malé červené flíčky a drobné olupování. Koncentrovanější péči představuje Retinal sérum 12 – Intense. 

Retinal sérum 6, 30 ml (1 700 Kč)

Retinal sérum 12 - Intense 30 ml (2 300 Kč)

 

Významnými benefity pro problematickou pleť jsou obnova povrchu pleti, sjednocení barevného tónu pleti a především snížení výskytu akné.  

V ranní rutině pokračujte v užívání pomocníků při léčení aknózní a problematické pleti, nejdříve pleť hydratujte Hyaluronovým sérem Intense, poté ošetřete pupínky Lokálním sérem na akné s okamžitým účinkem a po jeho zaschnutí preventivně naneste Sérum proti akné

V rámci večerní rutiny lze i ideálně 1x až 3x týdně aplikovat retinalová séra Retinal sérum 6 nebo silnějším Retinal Sérum 12 – Intense. Pouze večer naneste množství 3 až 5 kapek a s dalšími produkty nekombinujte. Ráno potom zařaďte na závěr své rutiny SPF ochranu. 

Projevy stárnutí na pleti

Omlazující produkty se doporučují zhruba od 25. roku věku, protože v tomto období dochází k přirozenému úbytku kolagenu a elastinu v pleti. Díky menší velikosti molekul, kterou jsou obsaženy v sérech, dokáží aktivní látky prostupovat do hlubších vrstev naší pokožky, a tak skutečně účinně měnit stav pleti. 

Projevem stárnutí pleti může být i úbytek vody a zvýraznění jemných linek a vrásek. Proto v ranní i večerní rutině doporučujeme začít extra hydratací Hyaluronové sérum Intense. 

V dalším kroku následuje pro celkové projasnění Rozjasňující sérum s vitamínem C, tím dosáhneme sjednocení celkového barevného tónu pleti. 

S takto hloubkově hydratovanou a od antioxidantů rozjasněnou pletí můžeme přistoupit k cílené péči na zpomalení stárnutí a řešení již vzniklých vrásek, a ne zcela pevných kontur obličeje. 

Liftingové a proti vráskové aktivní látky obsažené v Koncentrovaném Anti-age séru v kombinaci s hydratačními složkami mají pozitivní účinky na: 

  • předcházení vzniku vrásek 
  • vypínání pleti a zvýšení její elasticity 
  • hloubkovou hydrataci a uzamykání vody v pleti 
  • podporu tvorby kolagenu 
  • posílení dermis 
  • zvýšení zářivosti pleti  

Koncentrované Anti-age sérum 30 ml (1400 Kč)

 

Tuto ranní rutinu můžeme zopakovat s vynecháním Rozjasňujícího séra s vitamínem C a večer přidat Lokální sérum na pigmentové skvrny – pomocníka, který snižuje intenzitu a velikost stávajících tmavších skvrn a stejně tak i zabraňuje vzniku nových pigmentových skvrn. 

Jako extra večerní péči před spaním doporučujeme několikrát týdne dle snášenlivosti pleti retinalová séra, která již dále nekombinujeme. 

Na začátek aplikujte Retinal sérum 6 s nižší koncentrací vitamínu A. Jakmile si pleť zvykne a bude reagovat normálně bez podráždění, můžete zvýšit koncentraci v podobě Retinal Séra 12 – Intense 

Po vstřebání séra můžeme dle potřeby aplikovat i hydratační krém. 

Pokožka bude působit pevnějším a mladistvějším dojmem a škála výhod pro pleť je široká: 

  • vyhlazení jemných linek a vrásek 
  • vypnutí pleti a podpora tvorby kolagenu v pleti 
  • obnova povrchu pokožky 
  • zmírnění známek únavy pleti 
  • sjednocení barevného tónu pleti 
  • redukce pigmentace 
  • snížení výskytu akné 

Retinal sérum 6, 30 ml (1 700 Kč)

Retinal sérum 12 - Intense 30 ml (2 300 Kč)

 

Kombinace pleťových sér v rámci skincare rutiny má svá pravidla. Uložte si naši přehlednou tabulku: 

 

  

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

Jak používat pleťová séra Jak na ranní a večení skincare rutinu

 

Zpět do obchodu